Előfizetői tartalom

Mínuszban zártak az amerikai indexek, de tovább szárnyalt az olaj - A szerdai Fed-döntésre vár a világ

Portfolio
Az ázsiai és európai tőzsdék kedden többnyire jól teljesítettek, a magyar BUX index hétfői csúcsdöntését kedden újabb csúcsdöntés követte, így már az 50 ezer pontos kerek szint közelében járunk. Az amerikai tőzsdék a szerdai fontos Fed kamatdöntés előtt mérsékelten süllyedtek, mert egyelőre bizonytalan a piac abban, hogy az amerikai jegybank az infláció megugrását hogyan látja és arra mikor és milyen intenzitással reagál a pénznyomtatás visszafogása és a kamatemelések terén. Közben az amerikai olajfajta 2%-kal 72 dollár fölé ugrott, ami ismét többéves csúcs, azaz az olajpiac egyelőre mindenképpen érzi a válságból való kilábalás során a többlet keresletet.

2021. június 15. 22:38 Mínuszban zártak az amerikai indexek, de tovább szárnyalt az olaj - A szerdai Fed-döntésre vár a vil Mindhárom vezető amerikai tőzsdeindex mérsékelt mínuszban zárt kedden: a Dow 0,27%-os, S&P 500 0,2%-os, Nasdaq 0,71%-os csökkenéssel fejezte be a napot. A...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái