Előfizetői tartalom

A koronavírus-járvány sem tudja megállítani az 5G terjedését

Portfolio
A globális koronavírus-járvány ellenére a mobilszolgáltatók világszerte folytatták az 5G-hálózatok kiépítését, már több mint 160 szolgáltató indított 5G-szolgáltatást, 2021 végére globálisan már közel 580 millió 5G-előfizetés lehet, derül ki az Ericsson friss elemzéséből. Az ötödik generációs mobilhálózati penetráció jóval gyorsabban épül ki, mint a negyediké, az Ericsson előrejelzése alapján az egymilliárd előfizetést 2 évvel korábban éri el az 5G, mint annak idején a 4G. Emögött részben az áll, hogy Kína korábban és gyorsabban kezdte el kiépíteni az 5G-hálózatát, mint annak idején a 4G-t, és időben hamarabb elérhetők most mobilkészülékek az új hálózatra, mint annak idején a 4G-re.

A globális koronavírus-járvány ellenére a mobilszolgáltatók világszerte folytatták az 5G-hálózatok kiépítését, világszerte már több mint 160 szolgáltató indított 5G-szolgáltatást. Az idei első negyedévben 70 millióval nőtt az 5G-előfizetések száma, a negyedév végére globálisan 290 millióra emelkedett. Az Ericsson becslése alapján 2021 végére közel 580 millió...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés