FONTOS A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán
 
Előfizetői tartalom

Emberek életét változtatják meg az NFT-k - Valaki több pénzt keres egy videójátékban, mint a munkahelyén

Portfolio
Az úgynevezett NFT-k (non-fungible tokens) világszerte egyre népszerűbbek, különösen Délkelet-Ázsiában. Erről szól legalábbis a Nikkei új elemzése, amely azt vizsgálta, hogy a szkeptikusok és a hívők hogyan csapnak össze az NFT-k kapcsán, vitatva azt, hogy van-e értékük, és hogy ezek jelenthetik-e a vagyontulajdonlás és a pénzügyek jövőjét. Az elemzés kitért arra is, hogy többen vannak olyanok, akik a rendes munkájuk mellett videójátékokban elérhető NFT-kkel egészítik ki a keresetüket.

Az NFT lényege, hogy a vásárlók és a gyűjtők a különböző eszközökhöz, például, képekhez, animációkhoz, videókhoz kapcsolt, blokklánc alapú tokenek segítségével tudják bizonyítani az adott eszköz eredetiségét, például egy műalkotás esetében. A bitcoinnal szemben azonban van egy igen lényeges különbség: míg egy bitcoin token mindig ugyanannyit ér, mint a másik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés