Előfizetői tartalom

Texasba költöznek a kriptobányászok - Mutatjuk miért

Portfolio
A kriptopénz bányászok egyre többen költöznek Texasba, amit "a nagy bányász migrációnak" neveznek. A tendencia még inkább felerősödhet, mivel Kína - ahol a világ bitcoin-bányászainak több mint fele él - nemrég fokozta a kriptopénzek elleni fellépését azzal, hogy teljes egészében kitiltotta a bányászatot az energiában gazdag régióiból és tartományaiból.

A legfrissebb becslések szerint a bitcoin bányászat 65-75 százaléka négy kínai régióban történik: Hszincsiang, Szecsuán és Jünnan tartományokban, valamint Belső-Mongólia autonóm régióban. A bányászat kolosszális mennyiségű energiát fogyaszt. Hszincsiangban és Belső-Mongóliában található Kína számos szénerőműve, míg Szecsuán és Jünnan erős vízenergia-hálózattal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés