jim cramer
Befektetés

Szinte az összes bitcoinját eladta a guru, nincs rá szüksége

Portfolio
Jim Cramer, a CNBC műsorvezetője hétfőn azt mondta, hogy a legtöbb bitcoinját eladta, aggodalmát fejezve ki a kínai kormány által a kriptobányászat ellen nemrégiben bevezetett szigorítással és a bitcoin egyes váltságdíj-támadásokban játszott szerepével kapcsolatban.

Eladtam majdnem az összes bitcoinomat. Nincs rá szükségem

- mondta Cramer a "Squawk on the Street" című műsorban, több mint két hónappal azután, hogy először jelezte, hogy csökkentette a pozícióját, és a nyereségből kifizette a lakáshitelét.

A bitcoin árfolyama hétfőn több mint 6 százalékkal, kéthetes mélypontjára esett. A csökkenés a Kínai Kommunista Párt által támogatott Global Times újságban megjelent írást követte, amely szerint az ország bányászati kapacitásának több mint 90 százaléka leállt, miután a hatóságok Szecsuan tartományban bezártak "számos ott található bányát".

Kína évekig a világ bányászati kapacitásának több mint felének adott otthont. A bányászok kulcsfontosságú szerepet játszanak a bitcoin ökoszisztémában, nagy teljesítményű számítógépek segítségével ellenőrzik a tranzakciókat a decentralizált blokkláncon. Cserébe bitcoinnal jutalmazzák őket.

Ha Kína valamire rászáll, akkor hajlamos a maga útját járni...Ez nem demokrácia. Ez egy diktatúra

- mondta Cramer, majd hozzátette: "Azt hiszem, úgy gondolják, hogy ez közvetlen fenyegetést jelent a rezsimre nézve, mert ez egy olyan rendszer, amely kívül esik az ellenőrzésükön".

Cramer - aki korábban a készpénztartás alternatívájaként jellemezte bitcoin-tulajdonlását - kedden azt mondta, hogy a Colonial Pipeline elleni támadás fényében aggodalmakat táplál azzal kapcsolatban is, hogy az amerikai kormány hogyan fog viszonyulni a világ legnagyobb piaci értékű kriptopénzéhez.

Abban a kiberincidensben, amely májusban megzavarta a gázellátást az Egyesült Államok délkeleti részén, a vállalat 5 millió dolláros váltságdíjat fizetett bitcoinban a hackereknek. Az amerikai bűnüldöző szervek ebből a kifizetésből 2,3 millió dollárt tudtak visszaszerezni.

A mi országunkban azt hiszem, hogy a zsarolóvírusokra nincs ráhatásunk, és kétlem, hogy a Colonial lenne az első vállalat, amelyik fizet. Szerintem ők az elsők, akik majdnem leállították a keleti partot

- mondta Cramer.

Nem sokkal a Colonial után egy másik zsarolóprogram-csoport a világ legnagyobb marhahús-beszállítóját vette célba. Ez a vállalat, a brazil JBS 11 millió dollárt fizetett a hackereknek.

A bitcoin számára ezt a két ellenszelet tekintve Cramer azt mondta: "Azt mondom, hogy strukturális okok miatt nem fog emelkedni".

(CNBC)

Címlapkép: Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
USA koronavírus Egyesült Államok Covid-19
ausztraliasidney
GettyImages-1211246431 (5)
forintbankjegy10ezershutter-20170816

Kiszámoló Zöld lakáshitel

Az MNB októbertől úgynevezett zöld lakáshitelt vezet be 200 milliárd forint kerettel, 25 évig fix, maximum 2,5%-os...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021.09.07
Sustainable World 2021
2021.09.21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021.09.08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021.09.15
Property Investment Forum 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Piaci trendek, fordulók azonosítása
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
gettyimages-77740576