Előfizetői tartalom

Akár duplázhat is ez az újranyitásból profitáló részvény a Goldman Sachs szerint

Portfolio
A General Electric részvényei kedden emelkedtek a kereskedésben, miután a Goldman Sachs elemzői kiemelték a vállalatot, mint az ipari szektor "első számú", újranyitásból leginkább profitáló cégét és a nagy piaci kapitalizációval rendelkező részvények közül is az egyik "legjobb lehetőségként" utaltak a GE-re. A kimondottan optimista hangvétel apropóján közelebbről is megnéztük a vállalatot, utánajártunk, hogy milyen az elemzői konszenzus a cég kilátásaival kapcsolatban.

Bizakodó a Goldman Sachs

A Goldman, amely vételi minősítést és 16 dolláros célárat ad a General Electric részvényére, úgy fogalmazott, hogy a GE az év második felében a vállalat által megadott 2 - 4,5 milliárd dolláros sáv felső határa felé emelheti szabad cash flow-ját (FCF), illetve az elkövetkező években a repülőgépipar és a megújuló energia szektorok fellendüléséből adódóan komoly potenciállal rendelkezik a cég ezen a soron.

Úgy gondoljuk, hogy a GE történetének következő fejezetét - amit a 16 dolláros célárunkon túl láthatunk majd - a két számjegyű FCF árrés határozza majd meg, ami 20 dollár feletti értékeléshez vezet

- írta a Goldman egy ügyfeleknek szóló elemzésében. "Mindemellett a GE-é a leginkább kamatláb-érzékeny részvény az általunk követett papírok közül, és a Goldman Sachs Econ véleménye szerint a kamatlábak az év végére 1,9 százalékra is emelkedhetnek, ez szintén jó hír a GE kilátásait illetően" - fogalmazott az elemző.

Miről szól még a cikk?

  • A Goldman Sachs szerint fényes jövő állhat a General Electric előtt
  • Mit gondol a többi elemző a kilátásokról?
  • Hogy fest most a technikai kép a GE-nél?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés