Portfolio signature

Akár duplázhat is ez az újranyitásból profitáló részvény a Goldman Sachs szerint

Portfolio
A General Electric részvényei kedden emelkedtek a kereskedésben, miután a Goldman Sachs elemzői kiemelték a vállalatot, mint az ipari szektor "első számú", újranyitásból leginkább profitáló cégét és a nagy piaci kapitalizációval rendelkező részvények közül is az egyik "legjobb lehetőségként" utaltak a GE-re. A kimondottan optimista hangvétel apropóján közelebbről is megnéztük a vállalatot, utánajártunk, hogy milyen az elemzői konszenzus a cég kilátásaival kapcsolatban.

Bizakodó a Goldman Sachs

A Goldman, amely vételi minősítést és 16 dolláros célárat ad a General Electric részvényére, úgy fogalmazott, hogy a GE az év második felében a vállalat által megadott 2 - 4,5 milliárd dolláros sáv felső határa felé emelheti szabad cash flow-ját (FCF), illetve az elkövetkező években a repülőgépipar és a megújuló energia szektorok fellendüléséből adódóan komoly potenciállal rendelkezik a cég ezen a soron.

Úgy gondoljuk, hogy a GE történetének következő fejezetét - amit a 16 dolláros célárunkon túl láthatunk majd - a két számjegyű FCF árrés határozza majd meg, ami 20 dollár feletti értékeléshez vezet

- írta a Goldman egy ügyfeleknek szóló elemzésében. "Mindemellett a GE-é a leginkább kamatláb-érzékeny részvény az általunk követett papírok közül, és a Goldman Sachs Econ véleménye szerint a kamatlábak az év végére 1,9 százalékra is emelkedhetnek, ez szintén jó hír a GE kilátásait illetően" - fogalmazott az elemző.

Miről szól még a cikk?

  • A Goldman Sachs szerint fényes jövő állhat a General Electric előtt
  • Mit gondol a többi elemző a kilátásokról?
  • Hogy fest most a technikai kép a GE-nél?

Kedves Olvasónk!

Támogasd te is a minőségi gazdasági tartalomgyártást!

Ez az elemzés a Portfolio Signature cikkei közé tartozik. A cikk folytatódik, de csak egyedi előfizetéssel olvasható.

A Signature tartalmakhoz való hozzáférés díja havi előfizetéssel 2490 forint. Az éves előfizetés díja 29845 forint. Ezzel közvetlenül támogathatod a legmagasabb színvonalú gazdasági, üzleti újságírást.

Signature előfizetés

Általános Szerződési Feltételek   |   Gyakran felmerülő kérdések