Előfizetői tartalom

Egymás után kapja az ütéseket a bitcoin, nem tud felállni

Portfolio
A bitcoin árfolyama bő egy hónap alatt lefeleződött, a kriptovaluta az után került nyomás alá, hogy különböző országok pénzügyi hatóságai, ismert megmondóemberek és befektetési guruk is támadták. A kriptovaluta-ellenes narratíva kialakításában egyértelműen Kínának van a legnagyobb szerepe, ott történt a legtöbb intézkedés, de az árfolyamok esésében fontos szerepe volt a török tiltásnak, Elon Musk kirohanásainak vagy a Colonial Pipeline elleni támadásnak és zsarolásnak is. Összegyűjtöttük, hogy mi vezetett a Coinbase tőzsdei bevezetésének napján elért 65 ezer dolláros árfolyamcsúcsról az egy hónappal későbbi 30 ezer dolláros bitcoin-árfolyamhoz.

Fentről lehet nagyot esni A bitcoin árfolyama április 14-én érte el történelmi csúcsát, a Binance adatai szerint 64 854 dollárnál, ami éppenséggel egybeesett a Coinbase DPO-val. Innen azonban elindult a lejtmenet és mostanáig értékének több mint felét elveszített a legnépszerűbb kriptovaluta. Ha időrendi sorrendben haladunk, a Coinbase tőzsdei bevezetése után a következő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés