Előfizetői tartalom

Elszálltak az építőanyagárak, akár exporttilalmat vagy -korlátozást is bejelenthet a kormány

Portfolio
Az elmúlt hónapokban meredeken emelkedett világszerte, így Magyarországon is az építőipari alapanyagok és építőanyagok ára. A Portfolio Építőipar 2021 konferenciáján Nagy Márton nyitóelőadásából már sejteni lehetett, hogy a kormány is foglalkozik a témával, a részletes hazai építőipari helyzetértékelés mellett az árazási erővel kapcsolatos problémákra, valamint a hazai alapanyagipar helyzetére is kitért a miniszterelnök gazdaságpolitikai főtanácsadója. Tegnap részletesen is írtunk arról, hogy a Portfolio úgy tudja, a kormány hamarosan reagál az áremelkedésre, várhatóan egy-két héten belül, drasztikus és konkrét lépésekre szánja el magát a kormány a jelenség megfékezése érdekében. Most Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke nyilatkozott a témában, aki az Inforádióban esetleges drasztikus lépésekről is beszélt.

Durva áremelkedés az építőiparban Május végén 25-30 százaléknál tartott az építőipari áremelkedés, mondta az InfoRádiónak az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége elnöke. Koji László szerint árubőséget kellene teremteni, és nem szabadna engedni a kulcstermékek exportját. A meredek áremelkedést március végétől tapasztaljuk, jeleztük is a kormánynak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés