Előfizetői tartalom

Meddig száguldanak a tőzsdék, érdemes-e a fordulatra játszani?

Portfolio
Lassan másfél éve száguldanak a világ tőzsdéi, miközben az S&P500 tőzsdeindex közel megduplázta magát a 2020-as covidos mélyponthoz képest. A tőzsdei emelkedés egyik motorja a jegybanki likviditásbőség mind a mai napig él, ám a jó dolgok már javarészt beépültek az árfolyamokba, amit pedig a jövő hozhat, az minden bizonnyal a további tőzsdei emelkedés ellen hat.

Mit hozhat a jövő? Az emelkedő inflációs várakozások hatására emelkedhetnek az államapírhozamok, a fed vélhetően az év vége felé elkezdi csökkenteni az eszközvásárlási programját, és végül legkésőbb 2023-ban az irányadó kamatokat is elkezdik emelni.   Ezek mind a további árfolyamemelkedés ellen hatnak, de csak hosszú hónapok múlva realizálódhatnak. A további...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés