Előfizetői tartalom

Tévedett volna Elon Musk a bitcoinnal kapcsolatban?

Portfolio
A Tesla cégvezére, Elon Musk nemrég a bitcoin és más kriptovaluták bányászatának energiafogyasztásával kapcsolatban szólalt fel egy twitteres poszt formájában, megkérdőjelezve a jelenlegi energiafogyasztás fenntarthatóságát, és hangsúlyozva a megújuló energiaforrások bevezetésének fontosságát - a rengeteg ember által kedvelt és megosztott kiírás és a kínai állam bekeményítésének híre után komoly eladási hullám söpört végig a teljes kriptovaluta-piacon, azóta sem igazán találtak magukra a vezető valuták. Kérdés azonban, hogy valóban helytálló volt a milliárdos vélekedése?

Hibázott, vagy csak taktikázott Elon Musk? Mint ismert, még május elején posztolta kedvenc közösségi felületére a Tesla-cégvezér Elon Musk azon vélekedését, miszerint a bitcoin bányászatának kimondottan környezetromboló hatása van, ennél fogva a korábbi híresztelésekkel ellentétben nem fogja elfogadni az elektromosautó-gyártó a legjelentősebb kriptovalutát fizetőeszközként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés