Előfizetői tartalom

Lefordulás a kriptovalutáknál, Európa tőzsdéi felfelé kapaszkodnak

Portfolio
A tengerentúli tőzsdéken a múlt héten komoly emelkedést láthattunk, végül mindhárom vezető börze új történelmi csúcson tudta zárni a hetet. A remek teljesítmények elsősorban a kedvező foglalkoztatottsági adatoknak voltak köszönhetőek. Ma az amerikai tőzsdék zárva tartanak az Independence Day miatt. A piaci szereplők továbbra is a Covid-változatokat, különösen a delta variáns aggasztónak mondható terjedését figyelik, emellett a fontos inflációs adatokra is érdemes koncentrálni - a múlt heti közlés szerint az euróövezeti infláció júniusban az előrejelzéseknek megfelelően mérséklődött, bár a magasabb nyersanyagárak miatt őszre várhatóan jóval az Európai Központi Bank célkitűzése fölé emelkedhet a mutató. Ma az ázsiai tőzsdéken felemás kereskedést láthattunk, Európa vezető tőzsdéin pedig ugyancsak az iránykeresés a jellemző a késő délutáni órákban. A kriptovaluta-piacon kisebb lefordulást láthatunk 5 százalék körüli mínuszban áll a bitcoin és az ethereum jegyzése is.

2021. július 05. 17:05 Megosztás Eséssel zárt a magyar tőzsde Eséssel zárt a magyar tőzsde, a BUX 0,2 százalékkal került lejjebb. A hazai blue chipek közül az OTP 0,8 százalékot esett, míg a Mol 0,1 százalékkal került lejjebb, a Richter azonban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés