Előfizetői tartalom

Peking újra nekiment a kínai óriáscégeknek - Megy a hatalmi harc az adatokért

Portfolio
Négy nappal azután, hogy múlt hét szerdán elindult a kereskedés az amerikai tőzsdén a világ egyik legnagyobb utazásszervező cégének, a Didinek a részvényeivel, egy kínai hatóság arra utasította az alkalmazásboltokat, hogy vegyék le kínálatukból a Didi app-jét. A vád az, hogy a kínai Ubernek is hívott fuvarmegosztó óriáscég jogellenesen gyűjtötte a felhasználók személyes adatait. A történet azonban a Didinél jóval többről szól, Peking egymás után támadja a kínai technológiai óriáscégeket, szakértők szerint azért, mert nem tűri, hogy egyfajta állam az államban jöjjön létre, hogy magáncégek nagyobb hatalomra tegyenek szert, és több adattal rendelkezzenek a felhasználóikról, mint a kínai állam. A folyamat a Didinél biztosan nem áll meg, ma ugyanis az illetékes kínai hatóság bejelentette, hogy vizsgálatot folytat több kínai tech céggel szemben.

Lecsapott a kínai hatóság A kínai kibertér-szabályozó hatóság vasárnap jelentette be, hogy utasította az okostelefonos alkalmazásboltokat, hogy ne legyen elérhető a Didi Global alkalmazása, miután a hatóság megállapította, hogy a fuvarmegosztó óriáscég jogellenesen gyűjtötte a felhasználók személyes adatait. A Kínai Kibertér-felügyelet (Cyberspace Administration of...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés