Előfizetői tartalom

Az MVM vagy a BÉT megy hamarabb tőzsdére?

Idén hat új részvénykibocsátóval számol a BÉT, és várhatóan jövőre legalább ugyanennyi új cég mehet tőzsdére, utóbbiak között lehet maga a BÉT is, amely 2022 első negyedévében vezetheti be részvényeit a magyar tőzsdére, mondta el Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója. Végh Richárddal és Szécsényi Bálinttal, az Equilor Befektetési Zrt. vezérigazgatójával a hazai árutőzsde feltámasztása kapcsán beszélgettünk a pandémia hatásairól, az Xbond és Xtend piacról, tőzsdei kibocsátásokról és a BÉT régiós terjeszkedési terveiről.

A pandémia nagy nyertesei a tőzsdék és a befektetési szolgáltatók, a forgalom felpörgött, nőttek a bevételek, a profitok. Meddig tarthat ki a lendület? Végh Richárd: 2020 extrém kiugró év volt a tőzsdei árfolyamok ingadozása, volatilitása szempontjából, ami nagy forgalmat eredményezett és sok új befektetőt is a piacra vonzott. Bár a pandémiával kapcsolatos bizonytalanságok...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái