Előfizetői tartalom

Véget ért a magyarok ingatlanmániája? Alig veszik már a régi kedvencet

Ahhoz képest, hogy pár éve milyen irdatlan összegeket raktak a magyarok ingatlanalapokba, idén már mínuszban van az egykor népszerű kategória nettó kereslete, a legnagyobb ingatlanalapok vagyona nem tud érdemi növekedést felmutatni. Pedig annak, aki biztonságosabb és a tőkepiacoknál kevésbé kockázatos befektetést keres, jó választás lehet egy ingatlanalap: az éves hozamok a legnagyobb alapoknál 3-8% között vannak, de fél év alatt is lehetett 4% felett keresni.

Visszafogott hozamok a magyar ingatlanalapoknál Az alábbi ábra is bizonyítja, hogy indokolt volt ingatlanalapban tartania a pénzét annak, aki biztonságosabb és a tőkepiacoknál kevésbé kockázatos befektetést keresett. Bár a legjobban teljesítő ingatlanalapok féléves hozama nem ért a nyomába a részvényalapok teljesítményének, nem elhanyagolható szempont, hogy az ingatlanalapok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés