Előfizetői tartalom

Itt a kínai cégek elleni támadások első áldozata

Portfolio
Peking az elmúlt napokban egyre keményebben támadta a kínai technológiai vállalatokat, főként azokat, amelyek az amerikai tőzsdén bocsátanak ki részvényeket, emiatt vélhetően kétszer is meggondolnak majd egy amerikai IPO-t a kínai vállalatok, pedig több mint 30 olyan kínai vállalat van, amelyik a következő hónapokban tervezett részvénykibocsátást az Egyesült Államokban. A Reuters úgy tudja, hogy a kínai orvosi adatszolgáltató csoport, a LinkDoc Technology elvetette az Egyesült Államokban történő tőzsdei bevezetés tervét, miután Peking szigorította a hazai cégek tengerentúli tőzsdei bevezetését.

A LinkDoc Technology lehet az első ismert kínai cég, amely visszalépett tőzsdei bevezetési terveitől azóta, hogy a kínai kiberbiztonsági szabályozó hatóság a múlt héten vizsgálatot indított a Didi Global fuvarozási óriáscég ellen, mindössze két nappal a New York-i tőzsdei bevezetés után. Peking kedden közölte, hogy megerősíti az offshore tőzsdén jegyzett kínai cégek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés