Előfizetői tartalom

A BofA bemondta, hogy mi várható a tőzsdéken az év hátralévő részében

Portfolio
Júniussal lezárult az idei első félév és az amerikai S&P 500 tőzsdeindex idáig végig a 200 napos mozgóátlaga fölött volt. Ennek apropóján a Bank of America vezető technikai elemzője megvizsgálta, hogy a historikus adatok alapján mire lehet számítani az év második felében az olyan esetekben, amikor az S&P 500 az első félévet végig a 200 napos mozgóátlaga fölött töltötte. A statisztikai adatok alapján könnyen elképzelhető, hogy a második félévben az index tapasztalhat egy visszahúzást a 200 napos mozgóátlag alá, ami egyben azt is jelentené a BofA szerint, hogy az S&P 500 a jelenlegi szintje közelében zárhatja az évet. Mindemellett persze - hiszen statisztikai adatokról van szó, nem általános érvényű előrejelzésről - az is elképzelhető, hogy az index az egész évet a 200 napos mozgóátlag fölött fogja tölteni, amely forgatókönyv egy jóval átlag feletti második félévet sugall.

Statisztikai alapon kifulladhat a rali Az elmúlt időszakban lényegében töretlenül emelkedtek a tőzsdék, részben a jegybankok és a kormányok által nyújtott jelentős likviditásnak köszönhetően. A legnagyobb piaci kapitalizációjú amerikai vállalatokat tömörítő S&P 500 index sem 2021-ben, sőt, lényegében 2020 júniusa óta sem zárt a sokak által figyelt, hosszútávú trendet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés