Portfolio signature

Megéri a fiatalokra hallgatni? Ezek most a legmenőbb befektetések

Portfolio
A koronavírus-válság berobbanásakor komoly eladási hullám söpört végig a tőzsdéken világszerte, az egy csapásra kimondottan vonzónak tűnő árfolyamok és az otthonmaradási kényszer kínálta többlet-szabadidőnek köszönhetően rengeteg fiatal, tapasztalatlan kisbefektető kezdett el napi szinten tőzsdézni, és az aktivitás alakulását nézve úgy tűnik, hogy a vírushelyzet után is velünk maradhat ez a trend. Egy amerikai pénzügyi hírportál nemrég azt vizsgálta meg, hogy melyek a Z-generációsok kedvenc befektetései, azaz mit tartanak mostanában a legmenőbb részvényeknek a fiatal traderek. Elemzésünkben közelebbről is megnézzük a tanulmány által kiemelt részvényeket, utánajárunk, hogy vajon érdemes lehet-e hallgatni a fiatal befektetőkre.

A tanulmány az egyik legjelentősebb online brókercégtől, a Robinhoodtól gyűjtött adatokat, és a 2021 áprilisáig tartó 12 hónapra vonatkozóan vizsgálta a Z generációsok befektetési preferenciáit az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban. A tanulmány alapján - nem különösebben meglepő módon -

az Apple, a Tesla és a GE voltak a legnépszerűbb részvények az ezredfordulósok körében.

A DailyFX megjegyezte, hogy az idén februárban berobbanó kisbefektetői short squeeze-őrület legnagyobb sztárja, a videojáték-kiskereskedő GameStop nem szerepelt a tanulmányban, "mivel a részvény aránytalanul torzítaná a végeredményt". Összességében elmondható, hogy a növekedési potenciáljaik alapján árazott, gyakran még nem is profitábilis technológiai vállalatok és az autóipar cégei domináltak a fiatalok körében, ebből kifolyólag például a Microsoft és a Tesla papírjai felé jelentős befektetői figyelem fordult.

Miről szól még a cikk?

  • Elárasztották a tőzsdéket a tapasztalatlan kisbefektetők a koronavírus berobbanása után.
  • Mik voltak a fiatalok kedvenc részvényei az elmúlt egy évben?
  • Jó ötlet lenne a Z-generációsokra hallgatni?

Kedves Olvasónk!

Támogasd te is a minőségi gazdasági tartalomgyártást!

Ez az elemzés a Portfolio Signature cikkei közé tartozik. A cikk folytatódik, de csak egyedi előfizetéssel olvasható.

A Signature tartalmakhoz való hozzáférés díja havi előfizetéssel 2490 forint. Az éves előfizetés díja 29845 forint. Ezzel közvetlenül támogathatod a legmagasabb színvonalú gazdasági, üzleti újságírást.

Signature előfizetés

Általános Szerződési Feltételek   |   Gyakran felmerülő kérdések