bill gates
Befektetés

Miért vesz Soros György és Bill Gates Covid-tesztelő céget?

Portfolio
A Soros Economic Development Fund (SEDF) és a Bill & Melinda Gates Alapítvány által vezetett befektetői konzorcium megvásárolja a brit Covid-tesztelő vállalatot, a Mologicot, amely egy 10 perces koronavírus-tesztet fejlesztett ki, és amely leginkább a vírus kimutatására szolgáló mélynáthás kenetvizsgálatáról ismert.

A Mologic sajtóközleménye alapján a felvásárlásra azért került sor, hogy a megfizethető, legmodernebb orvosi technológiához való hozzáférést növeljék egy gyors, oldalirányú áramlási teszten keresztül, amely korai figyelmeztető szűrést kínál a Covid-19-re, mivel a negatív tesztekre egyre inkább szükség lesz ahhoz, hogy visszatérhessünk a normális életünkhöz.

A Gates-Soros együttműködés egy új kezdeményezés, a Global Access Health (GAH) része, amely a közlemény szerint legalább" 41 millió dollárt fektet a cégbe. A tranzakció keretében a Mologic összes részvényét megvásárolják, beleértve a Foresight Group és a Calculus Capital által birtokolt befektetéseket is.

Sean Hinton, a Soros-alap vezérigazgatója nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy a világjárvány fájdalmasan megmutatta az alapvető egyenlőtlenségeket a globális közegészségügyben, és hozzátette, hogy ez az egyedülálló tranzakció összehozta a filantróp alapokat és a befektetőket, hogy közösen foglalkozzanak a kérdéssel.

Roxana Bonnell, a Soros-féle Open Society Foundations közegészségügyi szakértője azt mondta, hogy amint azt a Covid-19 világjárvány során láthattuk, a teszteléshez való hozzáférés elengedhetetlenül fontos, amikor a fertőző betegségek terjedésének megfékezéséről van szó - ez a kérdés végső soron mindannyiunkat érint.

A 2003-ban az apa-fia csapat, Mark Davis (vezérigazgató) és Paul (tudományos igazgató) által alapított Mologic korábban már dolgozott együtt a Gates filantróp csapatával, 2016-ban a Gates Alapítvány támogatásával létrehozta a Center for Advanced Rapid Diagnostics (CARD) nevű szervezetet. Paul Davis arról is ismert, hogy 1988-ban feltalálta a Clearblue terhességi tesztet, a vállalat szerint a világon elsőként alkalmazta az oldalirányú áramlási technológiát.

Címlapkép: Indraneel Chowdhury/NurPhoto via Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
montenegro
adobevallas adozás
GettyImages-1211246441 (3)
predator drone hellfire rakéta bombázás légi támogatás
faanyag építkezés
gyerekek_shutter

Kiszámoló Zöld lakáshitel

Az MNB októbertől úgynevezett zöld lakáshitelt vezet be 200 milliárd forint kerettel, 25 évig fix, maximum 2,5%-os...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Melyek a leginkább izgalmas és ígéretes részvények?
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2021.09.07
Sustainable World 2021
2021.09.21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021.09.08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021.09.15
Property Investment Forum 2021
gettyimages-505499637