Előfizetői tartalom

Fontos határidő közeleg, változhatnak a sikerdíjak az alapkezelőknél

Portfolio
Idén augusztustól kell alkalmazniuk az érintett kollektív befektetési vállalkozásoknak és alapkezelőknek az MNB által közzétett, sikerdíjat alkalmazó alapokra vonatkozó ajánlást. A sikerdíj számítási modelljének hangsúlyosan összhangban kell lennie az alap befektetési céljaival, s az ügyfelek részére egyértelmű tájékoztatást kell adni annak minden fontos jellemzőjéről - híja fel a figyelmet az MNB honlapján.

Augusztus 1-jétől kell alkalmazni az érintett piaci szereplőknek a Magyar Nemzeti Banknak (MNB) a befektetési alapkezelők által alkalmazott sikerdíjakról szóló, nemrég közzétett ajánlását az ezt követően újonnan létrehozott sikerdíjat alkalmazó alapok esetében. A már korábban meglévő ilyen jellegű alapoknál az ajánlás elvárásainak teljesítését 2022. január 1-jétől...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés