FONTOS Koronavírus Magyarországon: itt vannak a szerdai adatok
musk
Befektetés

Musk már megint felbeszélte a bitcoint

Portfolio
Az elmúlt hetekben-hónapokban alaposan megütötték a befektetők a legjelentősebb kriptovalutát, a bitcoint. A jegyzés nemrég a lélektani határt jelentő és technikai szempontból is fontos 30 ezer dolláros szint alá esett, ezek tükrében mondhatni úgy kellett már egy pozitív hír vagy felszólalás a kriptovalutának, mint egy falat kenyér. Ez meg is érkezett kedden, miután Elon Musk megfogalmazása szerint a Tesla "nagy valószínűséggel" újra el fogja fogadni a bitcoint fizetőeszközként - vélhetően ennek is köszönhetően a kripto jegyzése elrugaszkodott a 30 000 dollár alatti szintről.

Mint ismert, még májusban egy twitteres posztban a környezetvédelmi aggályokra hivatkozott Elon Musk és úgy fogalmazott a cégvezér, hogy a Tesla "aggódik a fosszilis tüzelőanyagok gyorsan növekvő használata miatt, ami szükséges a bitcoin bányászathoz és a tranzakciókhoz". Külön kiemelte akkor a guru a szént, amelynek a legrosszabb a kibocsátása minden üzemanyag közül.

A Tesla cégvezére akkor elmondta, hogy a vállalat nem fog bitcoint eladni, és szándékában áll a tranzakciókra használni azt, amint a bányászat átáll fenntarthatóbb energiára.

Ezt követően szűk egy hónapon belül jött egy kisebb pálfordulás, Musk júniusi tweetje alapján ugyanis az elektromosautó-gyártó újra engedélyezni fogja a bitcoin-tranzakciókat, ha a bányászok ésszerű, közel 50 százalékban tiszta energia felhasználásával hozzák létre a kriptovalutát.

Akkori bejegyzésével egyébként a Cointelegraph egyik beszámolójára válaszolt, amely Magda Wierzyckát, a dél-afrikai Sygnia vagyonkezelő ügyvezetőjét idézte, aki szerint Musk legutóbbi, bitcoinról szóló tweetjei miatt az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletnek vizsgálatot kellett volna indítania.

Tegnap ismét megszólalt az ügyben a guru, a B Word kriptopénz-konferencián úgy fogalmazott ugyanis Musk, hogy

a Tesla nagy valószínűséggel ismét el fogja fogadni a bitcoint fizetőeszközként.

Azt is hozzátette, hogy a mögöttünk álló időszakban jobban utánajárt a bitcoin bányászat során történő fosszilis tüzelőanyag-felhasználásnak:

Egy kicsit több információra volt szükségem hogy meg tudjam erősíteni, hogy a megújuló energiafelhasználás aránya valószínűleg 50 százalékon vagy afelett van, és hogy van egy felfelé ívelő trend ebben. Ha ez valóban így van, akkor a Tesla újra elkezdheti elfogadni a bitcoint

A B Word konferencián való megjelenése során Musk elmondta, hogy a Tesla és a SpaceX által birtokolt bitcoin mellett személyes kitettsége is van a legjelentősebb kriptovalutában, valamint ethereummal és dogecoinnal is rendelkezik. Ennek kapcsán reagált azokra a feltételezésekre is, amelyek szerint tweetjeivel felhajtotta a kriptovaluták árát, mielőtt eladta volna őket, ezzel ún. pump and dump manipulációt követve el:

Lehet, hogy pumpálom, de nem dobom a kriptókat... Határozottan nem hiszek abban, hogy az árat magasra kell hajtani, majd eladni az eszközt ... Én azt szeretném, ha a bitcoin sikeres lenne

A guru felszólalását követően kilőtt a bitcoin árfolyama a 29 ezer dollár fölötti szintről, tegnap végül több, mint 8 százalékkal került feljebb a jegyzés.

btcccccc

Címlapkép: Al Drago/Bloomberg via Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
Intrum
bull
koronavirus ver
Az UniCreditnek adtak igazat Londonban
A Credit Suisse svájci bankóriás homlokzata. Fotó: Shutterstock
bika medve

Kiszámoló Hogyan adózol?

Bár már sokszor írtam az adózásról, úgy tűnik, érdemes még írni róla. A választások közeledtével az ellenzék...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021.09.21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021.09.07
Sustainable World 2021
2021.09.08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021.09.15
Property Investment Forum 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Hasznos tippek, trükkök, használati gyorstalpaló
Online előadás
Tesla, Nio, Xpeng - melyek néznek ki a legjobban és mit várhatunk tőlük a jövőben?
bull