Előfizetői tartalom

Musk már megint felbeszélte a bitcoint

Portfolio
Az elmúlt hetekben-hónapokban alaposan megütötték a befektetők a legjelentősebb kriptovalutát, a bitcoint. A jegyzés nemrég a lélektani határt jelentő és technikai szempontból is fontos 30 ezer dolláros szint alá esett, ezek tükrében mondhatni úgy kellett már egy pozitív hír vagy felszólalás a kriptovalutának, mint egy falat kenyér. Ez meg is érkezett kedden, miután Elon Musk megfogalmazása szerint a Tesla "nagy valószínűséggel" újra el fogja fogadni a bitcoint fizetőeszközként - vélhetően ennek is köszönhetően a kripto jegyzése elrugaszkodott a 30 000 dollár alatti szintről.

Mint ismert, még májusban egy twitteres posztban a környezetvédelmi aggályokra hivatkozott Elon Musk és úgy fogalmazott a cégvezér, hogy a Tesla "aggódik a fosszilis tüzelőanyagok gyorsan növekvő használata miatt, ami szükséges a bitcoin bányászathoz és a tranzakciókhoz". Külön kiemelte akkor a guru a szént, amelynek a legrosszabb a kibocsátása minden üzemanyag közül. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés