Előfizetői tartalom

Valami kezd nagyon elromlani a tőzsdéken, itt az újabb figyelmeztető jel

A technikai elemzés nemcsak az egyedi részvények keresletének és kínálatának az elemzéséről szól, hanem a piaci indikátorok révén részvény-, szektor- vagy ország- és régiós indexek vizsgálatára is van lehetőség. Ezeknek azért van jelentősége, mert a papírok oroszlánrésze kisebb-nagyobb mértékben követi a trendet, ezért ha a piac belseje romlik és szélessége beszűkül, az mindenki számára veszélyt jelent. Most éppen ez zajlik le, de egyelőre még nem lehet megmondani, hogy mindez szezonális jellegű, vagy érdemi problémákat jelent.

A Bullish Percent Indexek (BPI) az úgynevezett O-X, vagy eredeti nevükön P&F diagramokon alapulnak, amelyek az időt nem lineárisan mutatják a grafikonon, hanem attól függően kerül fel új jelzés, hogy mennyire szignifikáns mértékű árfolyammozgás történt. A BPI-k egyes meghatározott részvénykör esetén nézik meg azt, hogy arányaiban hány olyan papír van, amely legutoljára...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái