Előfizetői tartalom

Valami kezd nagyon elromlani a tőzsdéken, itt az újabb figyelmeztető jel

A technikai elemzés nemcsak az egyedi részvények keresletének és kínálatának az elemzéséről szól, hanem a piaci indikátorok révén részvény-, szektor- vagy ország- és régiós indexek vizsgálatára is van lehetőség. Ezeknek azért van jelentősége, mert a papírok oroszlánrésze kisebb-nagyobb mértékben követi a trendet, ezért ha a piac belseje romlik és szélessége beszűkül, az mindenki számára veszélyt jelent. Most éppen ez zajlik le, de egyelőre még nem lehet megmondani, hogy mindez szezonális jellegű, vagy érdemi problémákat jelent.

A Bullish Percent Indexek (BPI) az úgynevezett O-X, vagy eredeti nevükön P&F diagramokon alapulnak, amelyek az időt nem lineárisan mutatják a grafikonon, hanem attól függően kerül fel új jelzés, hogy mennyire szignifikáns mértékű árfolyammozgás történt. A BPI-k egyes meghatározott részvénykör esetén nézik meg azt, hogy arányaiban hány olyan papír van, amely legutoljára...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés