Előfizetői tartalom

Két gyógyszercég, amelyekre érdemes lesz odafigyelni augusztusban

Portfolio
A biotech szektort leginkább az acélidegekkel rendelkező befektetőknek szokták javasolni, kifejezetten volatilis, változékony miliőről van ugyanis szó az iparág esetében. Az orvosi és gyógyszeripari kutatás egyszerre jár magas általános költségekkel és hosszú évekig tartó kutatási idővel, amely kombináció miatt a befektetőknek rendkívül megfontoltnak és türelmesnek kell lenniük, és gyakran akár 5-10 éves időkeretekkel kell számolniuk addig, amíg révbe nem ér egy-egy kiszemelt vállalat - vagy éppen egyáltalán nem jön össze a történet, és a részvény kiválasztásába fektetett energia és természetesen a tőke is odavész. De ha egy biotech vállalat egyszer piacra dob egy új gyógyszert, ami egy jelentős betegbázis igényeit elégíti ki valamilyen úttörő módon, akkor akár többszörösen is megtérülhet a befektetett tőke és idő. Cikkünkben két olyan, kifejezetten alacsony piaci értékkel rendelkező vállalatot nézünk most meg, melyek gyógykészítményei az amerikai Élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet engedélyeztetésére vár.

A biotech részvények kiválasztásakor a befektetők jellemzően két fő körülményt figyelnek, ezek a klinikai vizsgálatok eredményei és a vonatkozó szabályozási döntések - a kettő természetesen szorosan összefügg. A klinikai vizsgálatok szolgáltatják azokat az adatokat, amelyekkel a szabályozó hatóságoknak benyújtott jóváhagyási kérelmeket indokolják - és mivel a szabályozó hatóságok jóváhagyása az új gyógyszerek piacra kerülésének "kapui", az FDA vagy az európai országok vonatkozó szervei dönthetnek egy-egy biotech részvény "sorsáról".

Ezt szem előtt tartva alábbi elemzésünkben közelebbről is megnézünk két biotech vállalatot, amelyek augusztusban akár engedélyt is kaphatnak a gyógykészítményeik forgalomba hozatalára az FDA-tól.

Cara Therapeutics

Hajlamosak vagyunk egyszerűen átsiklani a bőrünk felett, pedig tulajdonképpen ez a testünk legnagyobb szerve. A mindössze 580 millió dolláros piaci kapitalizációval rendelkező, stamfordi központú Cara Therapeutics különféle bőrbetegségek gyógyszeres kezelését kutatja, de leginkább a viszketésre specializálódtak. A viszketés persze önmagában nem betegség, de gyakori tünete lehet annak, hogy valami más baj van a szervezettel.

Miről szól még a cikk?

  • A biotech részvények természetét leginkább a magas kockázat - magas hozam kettősével lehet jellemezni, gondos odafigyelést igényel a részvényválasztás.
  • Mutatunk két céget, amelyek gyógykészítményeire még augusztusban engedélyezési döntés vár Amerikában.
  • Mit mondanak az elemzők ezekről a papírokról, miről árulkodik a technikai kép?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés