Előfizetői tartalom

A Nasdaqon jegyzett amerikai cégeknek kötelező lesz LMBTQ-személyeket, feketéket vagy nőket a menedzsmentbe ültetni

Portfolio
Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet jóváhagyta a Nasdaq javaslatát, amely a tőzsdén jegyzett vállalatok igazgatótanácsainak sokszínűbbé tételét célozza. A szabály előírja, hogy a Nasdaq-on jegyzett valamennyi vállalatnak legalább két olyan igazgatót kell kineveznie, akik megfelelnek a kitűzött kritériumnak, azaz egy nőt és egy alulreprezentált társadalmi csoport tagját, utóbbiba a feketéken kívül az LMBTQ-közösség tagjai és a latinók tartoznak.

Azoknak a vállalatoknak, amelyek nem tesznek eleget a fenti követelménynek, ennek okát írásban kell majd megindokolniuk a tőzsdefelügyelet felé. A kisebb vállalatok és a tőzsdéken szereplő külföldi cégek számára a két női igazgató is elegendő. Az újításokat fokozatosan vezetik be, a vállalatoknak egy éven belül nyilvánosságra kell majd hozniuk az ún. igazgatótanácsi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés