Előfizetői tartalom

Itt a friss bizonyíték: az államra bízzuk pénzünk jó részét

Portfolio
Közzétette júniusi értékpapír-statisztikáit a Magyar Nemzeti Bank. Tranzakciókból eredően 79 milliárd forinttal növekedett a háztartások tulajdonában lévő értékpapírok állománya a nyár első hónapjában, ebből 64 milliárdos növekmény a állampapíroknak köszönhető, vagyis legalábbis az értékpapírok között még mindig szinte egyeduralkodó a lakossági állampapír.

Állampapírok A jegybank közleménye alapján a központi kormányzat által kibocsátott értékpapírok állománya 147 milliárd forinttal növekedett júniusban (az összes állományon belül az állampapírnak nem minősülő kötvények hó végi állománya 57 milliárd forintot tett ki). A hosszú lejáratú forint állampapírok piacán júniusban 103 milliárd forint értékben négy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés