Előfizetői tartalom

Kilőtt a Waberer's, csúcsközelben az amerikai tőzsdék

Portfolio
Ma az ázsiai tőzsdék többnyire rosszul teljesítettek, míg Európában óvatos emelkedést láthatunk a kereskedésben. Itthon érkezett egy fontos gazdasági adat, meglepően nagyot esett az infláció Magyarországon: a júniusi 5,3 százalékról júliusban 4,6 százalékra esett vissza a ráta, ez elmarad az előzetes várakozásoktól, a szakemberek kicsivel 5 százalék alatti áremelkedési ütemre számítottak. A tengerentúli tőzsdéken vegyes kép alakult ki, a vezető indexek közül a Dow Jones és az S&P 500 is emelkedett, miután  az Egyesült Államok törvényhozásának felsőháza kedden elfogadta a Joe Biden amerikai elnök vezette kormányzat nagyjából 1000 milliárd dollár értékű infrastrukturális beruházási tervéről szóló jogszabálytervezetet, a Nasdaq ugyanakkor fél százalékot esett.

2021. augusztus 10. 22:03 Megosztás Emelkedett a Dow és az S&P 500 A vezető amerikai indexek közül a Dow Jones közel fél százalékkal került feljebb, míg az S&P 500 0,1 százalékot ment, ezzel mindkét index rekordközeli szinten zárt, miután heteken...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés