bull
Befektetés

Új rekordok születtek az amerikai tőzsdéken

Portfolio
Ma az ázsiai tőzsdék többnyire jól teljesítettek, leginkább kedvező hangulatú kereskedést láthatunk egyelőre Európában is. A magyar börze is remekül teljesít, az 50 ezer pontos lélektani határt átlépve új történelmi csúcsra került a BUX index. A nap sztárja egyértelműen a Waberer's - a fuvarozócég részvényére vételi ajánlást és a korábbinál jóval magasabb célárat határozott meg a céget követő befektetési szolgáltató. Mindeközben esésbe kapcsolt az olaj ára, miután a Fehér Ház felszólította az OPEC-et, hogy növeljék a kitermelést a gazdasági fellendülés támogatásának érdekében. Ma tették közzé az Egyesült Államokban a júliusi inflációs adatot - a júliusi fogyasztói árak bár 5,4 százalékkal emelkedtek, de a maginfláció a vártnál valamennyivel kisebb mértékben nőtt. A kereskedés végére a Dow Jones és az S&P 500 rekordszinten zárt.

Vegyesen zártak az amerikai tőzsdék, két rekord született

A Dow Jones 0,6 százalékkal került feljebb, az S&P 500 0,3 százalékot ment, míg a Nasdaq 0,2 százalékot esett a mai kereskedés végére.

  • A Dow Jones Index ezzel új csúcson zárt, az új rekordszint: 35 484,97 pont.
  • Az S&P 500 is rekordszinten zárt, 4447,7 ponton.
dowjones
sp500

Ma is vegyes a kép Amerikában

A vezető amerikai indexek közül a Dow Jones 0,6, az S&P 500 0,2 százalékos emelkedést mutat, míg a Nasdaq eddig 0,3 százalékos esést szenvedett el.

dji081101

Történelmi csúcson zárt a magyar börze

Jelentős pluszban zárt a magyar tőzsde, a BUX végül 0,9 százalékkal került feljebb, ezzel új történelmi csúcson fejezte be a kereskedést a börze. A hazai blue chipek közül az OTP és a Magyar Telekom is 1,2 százalékot erősödött, a Richter azonban 0,4 százalékot esett. A legjobban teljesítő blue chip a Mol volt, végül 1,8 százalékos pluszban zárt az olajcég.

ux09

Fordulat a nagy kriptolopásban: a hacker elkezdte visszautalni a 180 milliárd forintnak megfelelő összeget

Ma reggel számoltunk be róla, hogy a valaha volt egyik legnagyobb értékű hacker támadás áldoztává vált a Poly Network, amelytől 180 milliárd forint értékű kriptovalutát loptak el. Most fordult áll be a sztoriban, hiszen a hacker azt mondta, hogy visszaadja az ellopott kriptopénzeket, és egy biztonságos multisig tárcát kért – írja a Cointelegraph.

Tovább a cikkhez

Remek nyitás a tengerentúlon, kedvező inflációs adat érkezett

Kifejezetten jó hangulatú piacnyitást láthattunk a tengerentúli tőzsdéken, a Dow 0,4 százalékos emelkedése mellett az S&P 500 0,3 százalékkal került feljebb, míg a Nasdaq ugyancsak 0,3 százalékos pluszban nyitott. A remek kezdésnek köszönhetően az S&P 500 és a Dow is új történelmi csúcson van.

A remek hangulat elsősorban a júliusi inflációs adatnak köszönhető: a júliusi fogyasztói árak bár 5,4 százalékkal emelkedtek, de a maginfláció a vártnál valamennyivel kisebb mértékben nőtt.

dji03

A Fehér Ház a kínálat növelésére kéri az OPEC-et - Esik az olajár

Esni kezdett szerdán az olaj ára, miután a CNBC arról számolt be, hogy a Fehér Ház felszólítja az OPEC-et és olajtermelő szövetségeseit, hogy növeljék a termelést a növekvő benzinárak elleni küzdelem érdekében. A Biden-adminisztráció aggodalmait fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a növekvő infláció kisiklathatja a Covid-19 okozta válságból való gazdasági talpra állást.

Tovább a cikkhez

Történelmi csúcson a BUX index

A késődélutáni órákban ismét remek hangulat uralkodik a magyar tőzsdén, a BUX index jócskán átlépte az 50 ezer pontos lélektani határt és 0,7 százalékos emelkedésével történelmi csúcsra került a börze. A hazai blue chipek közül az OTP 1 százalékkal, míg a Mol másfél százalékkal tudott feljebb kerülni a tegnapi kifejezetten rossz teljesítmény után, míg a Magyar Telekom papírja 1,1 százalékos pluszban van, a Richter azonban lejjebb került, jelenleg 0,6 százalékos a mínusz.

A nap sztárja egyértelműen a Waberer's - a fuvarozócég részvényére vételi ajánlást és a korábbinál jóval magasabb célárat határozott meg a céget követő befektetési szolgáltató, ennek köszönhetően már 16,1 százalékos a rali a cég részvényénél. Emellett történelmi csúcson van a jövő héten jelentő Masterplast részvénye is.

bux07

Délkelet-Ázsia: short lehetőség az emelkedő globális részvénypiacokon?

Bőven alulteljesítőek Dél-Kelet Ázsiában a részvénypiacok többsége, ami mögött makrogazdasági és piaci okokat is találni. A technikai elemzés segítségével megnéztük, hogy mely országokban van relatív erő, és melyekben nincs, így akár a lefelé vezetők között egy globális piacon is tudnak ígéretes short pozícióval kecsegtetni.

Tovább a cikkhez

Itt van Elon Muskék újabb húzása, reklámtáblát csinálnának az űrben

Miután hosszú évek munkájával végre megoldja a teljes önvezetés problémáját, embert küld a Marsra, tömegesen gyártja a Tesla Semit és a Cybertruckot, napelem-tetővel borítja be az Egyesült Államokat házait, és végre elkészül a Hyperloop, amely egy óra alatt képes elvinni az utasokat New Yorkból Los Angelesbe, Elon Musk egy újabb kihívást szeretne bevállalni: reklámokat az űrben.

Tovább a cikkhez

Nagyot megy a héten a Masterplast, itt az új történelmi csúcs

Sorozatban döntögeti a csúcsokat a Masterplast árfolyama a napokban, ma egészen 4800 forintig szárnyalt a részvény, ami új történelmi csúcsot jelent.

Tovább a cikkhez

Megszólalt a Fehér Ház, esik az olaj

Esésbe kapcsolt az olaj ára, miután a Fehér Ház felszólította az OPEC-et és szövetségeseit, hogy növeljék a kitermelést a gazdasági fellendülés támogatásának érdekében. A WTI típusé 1,7 százalékkal került lejjebb hordónként 67,6 dollárra, míg a Brent típusé másfél százalékos mínuszban van, ezzel egy hordó ára 70,2 dollárra csökkent.

Idén egyébként a gazdasági kilábalás előrevetítésének köszönhetően valósággal ralizott az olaj, mindkét típus jegyzése több, mint 35 százalékkal került feljebb 2021-ben.

brentrt

Visszafogott emelkedés az európai tőzsdéken

Továbbra is jó a hangulat a kontinens vezető börzéin, a brit FTSE 100 például már 0,6 százalékos pluszban van, de 0,3 százalékkal feljebb került a BUX is, míg a francia és a német tőzsde is minimális, 0,1 százalékos pluszban van. Annak ellenére remek a hangulat, hogy kedvezőtlen makroadat érkezett: Németországban megugrott ugyanis az infláció júliusban, 2008 augusztusa óta először került 3 százalék fölé a fogyasztói árak éves emelkedésének üteme.

Bálnák támadtak a bitcoinra, az összes tokent felfalnák

Sokan már temették a bitcoint, amikor a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptovaluta árfolyama 30 000 dollár alá került, végül azonban a hodlereknek lett igazuk, hiszen mostanra 45 000 dollár környékére került a jegyzés. Na de mégis kik állnak a bitcoin feltámadása mögött? Ennek ment után a ZeroHedge, amely a UBS és a Copper anyagait vette alapul, melyekből kiderült, hogy bár kisbefektetők a 65 000 dollárról való zuhanás után mohón vásárolták a bitcoint, valójában a testesebb bálnák voltak azok, akik alaposan betáraztak a kriptopénzből.

Tovább a cikkhez

Az eszközök Amazonjává tennék a Coinbase-t, ismét nagyot nőtt a cég

Az amerikai kriptopénz tőzsde, a Coinbase kedden a piaci várakozásokat meghaladó negyedéves számokat közölt, a cég profitja megugrott a kereskedési volumenek közel 38 százalékos emelkedését követően, de a folyó negyedévre csökkenést prognosztizált a vállalat.

Tovább a cikkhez

Felült a magyar Erste Bank a gazdasági visszapattanásra

Kockázati költségek nélküli első félévet zárt az Erste Bank, a társaság adózott eredménye így 31,8 milliárd forint volt az év első hat hónapjában – derült ki a bank szerdai sajtótájékoztatóján. A gazdasági visszapattanás jótékonyan hatott a bank ügyfeleinek aktivitására, az új hitelkihelyezések viszont csak a kötvényfinanszírozással együtt mutattak növekedést.

Tovább a cikkhez

Megszűnt az MNV befolyása a Richterben

A Budapesti Értéktőzsde oldalán tájékoztatta a befektetőket a Richter a részvénytranszferről.

Tovább a cikkhez

Wood: 40 százalékkal többet érhet a Graphisoft Park

A Graphisoft Park a keddi piaczárás után tette közzé második negyedéves beszámolóját, a Wood pedig most friss elemzésében értékelte az eredményeket. Az elemzőház ajánlása továbbra is vétel, a célára pedig 40,4 százalékos felértékelődési potenciált feltételez.

Tovább a cikkhez

Tovább szárnyal a Waberer's, komoly céláremelés érkezett

A tegnapi rali után ma is komoly pluszban van a Waberer's részvénye, miután a tegnapi piaczárás után közzétette a vállalatot követő Concorde a frissített elemzését, mely alapján vételre ajánlják a Waberer's részvényét és a célárát is alaposan megemelték. A tegnapi 11,8 százalékos száguldás után ma 7,3 százalékos pluszban van a részvény, ezzel együtt idén már 37,6 százalékkal került feljebb az árfolyam.

wabi73

Céláremelés érkezett, szárnyal a Waberer's részvénye

A tegnapi rali után ma is komoly pluszban van a Waberer's részvénye, miután a keddi piaczárás után közzétette a vállalatot követő Concorde a frissített elemzését, mely alapján vételre ajánlják a Waberer's részvényét és a célárát is alaposan megemelték.

Tovább a cikkhez

Felfelé kapaszkodnak az európai tőzsdék

Kifejezetten jó hangulatban indult a kereskedés az európai tőzsdéken, a DAX 0,1 százalékos emelkedése mellett a CAC 0,3 százalékkal került feljebb, míg a FTSE 100 0,4 százalékos pluszban van. A milánói börze 0,3 százalékos pluszban nyitott, míg a spanyol tőzsde 0,4 százalékos pluszban áll. A befektetők ma továbbra is a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, valamint a koronavírus-helyzet eszkalálódására összpontosíthatnak.

dax01

Óvatos emelkedés a magyar tőzsdén

Emelkedik a magyar tőzsde a nyitás után, a BUX 0,1 százalékkal került feljebb. Ami a blue chipeket illeti, az OTP 0,2 százalékkal került feljebb, a Magyar Telekom 0,8 százalékos pluszban van, a Mol részvénye 0,7 százalékos pluszban van, míg a Richter 0,3 százalékkal lejjebb került. Ma hajnalban tette egyébként közzé második negyedéves gyorsjelentését a Magyar Telekom, gyakorlatilag minden egy kicsit jobban sikerült, mint amire az elemzők vagy a menedzsment korábban számított, ezért is emelte meg a cégvezetés a célszámokat.

mol01

Vételen a Waberer's a Concorde-nál, 56 százalékkal többet érhet a részvény

A Waberer's múlt pénteken tette közzé második negyedéves gyorsjelentését, melyet követően a Concorde kiadott egy elemzést, amelyben az állt, hogy hamarosan frissíteni fogják a céggel kapcsolatos várakozásaikat. A keddi piaczárás után meg is érkezett az elemzés a frissített számokkal, mely alapján a Concorde vételre ajánlja a Waberer's részvényét és a célárát is alaposan megemelte.

Tovább a cikkhez

Itt a valaha volt egyik legnagyobb kriptolopás, több mint 180 milliárd forint tűnt el

Több mint 600 millió dolláros, azaz valamivel több mint 181 milliárd forintnak megfelelő értékű lopás áldozatává vált a Poly Network - írja a CNBC. Ez a valaha volt egyik legnagyobb kriptopénz-lopás.

Tovább a cikkhez

Enyhe emelkedéssel nyithat Európa

  • A vezető amerikai indexek közül a Dow Jones közel fél százalékkal került feljebb, míg az S&P 500 0,1 százalékot emelkedett, ezzel mindkét index rekordközeli szinten zárt, miután heteken át tartó viták után az Egyesült Államok törvényhozásának felsőháza kedden elfogadta a Joe Biden amerikai elnök vezette kormányzat nagyjából 1000 milliárd dollár értékű infrastrukturális beruházási tervéről szóló jogszabálytervezetet. A Nasdaq ugyanakkor kisebb esést szenvedett el, közel fél százalékkal került lejjebb a börze.
  • Az amerikai piacokon látott felemás teljesítmények után többnyire jó hangulatú kereskedést láthattunk az ázsiai tőzsdéknél, a japán Nikkei 0,7 százalékot emelkedett, ám a dél-koreai Kospi 0,4 százalékkal lejjebb került, a Hong Kong-i és az ausztrál börze viszont 0,4 százalékos pluszban zárt, a shanghaji börze pedig 0,3 százalékkal került feljebb.
  • A határidős amerikai indexek kedvező hangulatú piacnyitást jeleznek előre, a határidős DAX ugyancsak kisebb emelkedést vetít előre az európai piacnyitásra.  
  • A mai napunalmasnak ígérkezik itthon, de így is a hét egyik legizgalmasabb napja lesz ugyanis ma teszik közzé az Egyesült Államokban a júliusi inflációs adatot. A fogyasztói árindex már az előző hónapban is 5% felett állt, és a várakozások szerint ez júliusban sem alakul másképp. A Fed számára rendkívül fontos adatról van szó, az amerikai jegybank ugyanis a túl magas infláció miatt kényszerül szigorításra, amit az előretekintő iránymutatásában már el is kezdett. Fontos lesz látni, hogy júliusban az áremelkedés lassulást, vagy gyorsulást mutat-e. 
  • Az olaj ára esik a mai kereskedésben, a Brent ára hordónként 71 dolláron áll, míg a WTI típus 68,3 dolláron. Az arany árfolyama 03 százalékos pluszban van, jelenleg unciánként 1733,5 dolláros az árfolyam.
  • A forint jelenleg enyhe gyengülés jeleit mutatja a vezető devizákkal szemben, most 353 forint 90 fillért kell adni egy euróért, a dollárral szemben pedig a 301 forint 90 filléres szinten állnak a jegyzések.

Ma teszi közzé gyorsjelentését többek között a NetEase és az eBay is.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép: Getty Images

Erőtől duzzad a Magyar Telekom, a cégvezetés is optimistább lett

Semmi olyat nem csinált a Telekom, ami az elmúlt negyedévek alapján meglepetés lett volna, ott volt szép növekedés, ahol már eddig is (mobil adat, készülékértékesítés, vezetékes szélessáv, TV), a költségeket pedig fogják, ebből javuló cash flow és emelkedő profit adódik. Csak minden egy kicsit jobban sikerült, mint amire az elemzők vagy a menedzsment korábban számított, ezért is emelte meg a cégvezetés a célszámokat. Ha így megy tovább, és úgy vannak a számok, három hónap múlva emelhetnek megint.

Tovább a cikkhez

Érkezik az amerikai inflációs adat, záporoznak a gyorsjelentések – mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Találd meg a neked való befektetési alapot!
VAL_03974 (1)
hiventures vezetői panelbeszélgetés
budapest
bull
vakcina románia
ingatlanpiac
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021.09.22
Öngondoskodás 2021
2021.09.21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021.09.30
Energy Investment Forum 2021 - A MEKH szakmai támogatásával
2021.10.05
Követeléskezelési trendek 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Foglalkozunk a hazai, az európai, az amerikai részvényekkel, és a fontosabb tőzsdeindexekkel.
Online előadás
Az árfolyamcsökkenésből is kivennéd a részed? Ha igen, kezdő online előadásunk neked szól.
bull