Előfizetői tartalom

Szükség van a tőzsdei vállalatok vezetésében női, kisebbségi és LMBTQ kvótákra?

A világ tőzsdéin a cégek nagyon nagy részében a társadalom többséghez tartozó férfiak ülnek az igazgatóságokban és még gyakrabban lesznek a vállalatok vezetői is. Ez még azokban az országokban is igaz, ahol legalább a látszat szintjén, de nagyon odafigyelnek az egyenlő esélyekre. Számos tanulmány bizonyította, hogy ha a vezetést mindkét nem tagjaival töltik fel, és a kisebbségek is helyet kapnak az asztalnál, az a diverzitás révén nemcsak nagyobb elégedettséget, hanem jobb pénzügyi döntéseket is hoz magával. A változás mégis csak lassan, vagy néhány helyen szinte egyáltalán nem zajlik le. Most a Nasdaq ezt egyfajta kvótarendszerrel szeretné megoldani, de kérdés, hogy ez valóban jó ötlet-e?

A hatvanas-hetvenes években a konzervatív, mélyen vallásos Alabama-ban senkinek sem volt könnyű felnőni, aki egy kicsit is kilógott a sorból. Főleg, ha egy baptista családba születik, amelyik csak nagyon kemény munkával volt képes a felszínen maradni. Egy fiatal srác azonban végigjárta az utat, szorgalmasan tanult, és a középiskolában második legjobb tanulóként végzett. Részt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés