Előfizetői tartalom

Buy the dip? Sírjukból emelkednek fel a megütött tech-óriások részvényei

Portfolio
Az elmúlt hónapokban kifejezetten rossz befektetésnek számítottak a kínai technológiai cégek, erről első sorban a kormánypárt "gondoskodott". Szigorító intézkedések, büntetések és szankciók sorjáztak sűrű egymásutánban február eleje óta, ezt természetesen a befektetők is lereagálták, komoly árfolyamesést idézve elő olyan nagyvállalatoknál, mint például a Pinduoduo, a JD.com vagy az Alibaba. A tegnapi kereskedést és a mai remek piacnyitást látva azonban sok befektető úgy vélheti, hogy "megtaláltuk az alját" az esésnek - a ralit segíti többek között a tavalyi év sztárbefektetőjének, Cathie Woodnak a színre lépése is.

Az elmúlt napokban elkezdtek szállingózni a kedvező vállalati hírek a Kínai Kommunista Párt (CCP) intézkedései nyomán valósággal szétvert kínai technológiai óriások háza táján, emellett a szigorító intézkedéseket és az új adatvédelmi törvény elfogadását is úgy tűnik, hogy megemészteni látszanak a befektetők. Ennél fogva sokan a zuhanás végeként azonosíthatták...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés