GettyImages-1276355499
Befektetés

Falnak ment a Bitcoin, meddig erősödhet a forint?

Portfolio
Az idei évben megtört a forint hosszú évek óta tartó gyengülése, míg a Bitcoin az elmúlt hetekben magára talált ugyan, de egyből betonfalba is szaladt. A következőkben a technikai elemzés eszközeivel azonosítunk vételi és eladási zónákat az EURHUF és a BTCUSD grafikonokon.

A hosszú távú hetes BTCUSD grafikonon az emelkedő trend az úr, ám az 50 000 dolláros lélektani szint és az idei áprilisi mélypont által képzett ellenállás sikerrel megállította az árfolyamot.

btc hetes chaRT 20210827

A BTC-vel aktívan kereskedni nagy kihívás, mert a rendkívüli volatilitás miatt a veszteségvágó megbízásokat jó messze kell rakni a beszállótól.

A napos grafikonon a volatilitást mérő ATR indikátor például 2300 dollárt mutat, ami a napos grafikonon kereskedve minimum 4600 dolláros stoptávolságot eredményez. Ehhez képest kell mérlegelni a másik oldalt, a lehetséges hozamot, ahol is azért a 60 000 dolláros csúcsok azért komoly akadályt gördítenek a szárnyalás elé.

Amennyiben érdekel a hullámzó devizaárfolyamok világ, tölts le egy HF Markets demószámlát.

btc napos 20210827

Mindenesetre a napos BTCUSD grafikonon a 42 000 dolláros korábbi csúcsok által jelzett támasz vállalható kiindulópontja lehet egy lehetséges emelkedő hullám meglovaglásának, ha a sors visszasodorja addig az árfolyamot. Agresszívabb kereskedőknek különben akár a mostani 200 napos mozgónál tanyázó árfolyam is beszálló lehet. A vételi beszállókhoz még hozzájön az 50 000 dolláros lokális csúcs fölé kerülés, ahol is egy kitörési stratégia valósítható meg. 

Amennyiben az előbbi fogalmak nem voltak teljesen egyértelműek, ajánljuk figyelmedbe online előadásainkat.

Folytassuk a forint grafikonokkal, ahol az MNB szigorítási ciklusának köszönhetően kijutott a tűzjátékból mostanában. Hiába erősödött sokat a forint az elmúlt hónapokban, a hetes grafikonon a hosszú távú trend még továbbra is emelkedő. Ez azt is jelenti, hogy jelentősebb támaszoknál hosszabb távra gondolkozva azért még a vétel a jelszó. Ilyen jelentősebb támaszszintek a kékkel jelölt 335 és 328 forintos zóna. A 345-ös szintek azért maradtak ki az előbbi felsorolásból, mert már háromszor támadta ezt a zónát az árfolyam, és általában a támadások számával folyamatosan gyengül a támasz.

eurhuf hetes 20210827

Átnavigálva a napos grafikonra, itt már inkább csökkenő a trend, tehát rövidebb, maximum pár hónapos hullámokban gondolkodóknak itt már eladás lehet a jelszó, egészen a hetes grafikonnál taglalt szintekig.  A legutóbbi csökkenés korrekciója, a kék vonallal is jelölt 254 forintos szint például egy ellenállás a további emelkedés előtt.

eurhuf napos 20210827

Ha érdekel a hullámzó deviza, részvény és tőzseindexek világa, tölts le egy HF Markets demószámlát.

Találd meg a neked való befektetési alapot!
bull
gázvezeték északi áramlat 2
kreml kremlin oroszország moszkva vlagyimir putyin
műhold
natanz atomlétesítmény irán
joe biden
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Ingynes szeminárium
Te jó ég, mindjárt összedől az egész piac?!
Ingyenes szeminárium
Hova tedd a megtakarításod 2021-ben?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2021.09.30
Energy Investment Forum 2021 - A MEKH szakmai támogatásával
2021.10.13
Banking Technology 2021
2021.10.19
Budapest Economic Forum 2021
2021.10.05
Követeléskezelési trendek 2021
bull