Előfizetői tartalom

Apokalipszis, kapituláció, vérfürdő vagy csak egy majdnem átlagos nap a bitcoinnál?

Hónapokig tartó emelkedés után tegnap markáns eladási hullám indult meg a kriptovaluták piacán, 10-20 százalékos esés volt az általános, nap közben egy ponton már-már pánikszerű eladásokat láthattunk. De mennyire ritkák az ilyen események? Tényleg normális mondjuk a legismertebb, és legnagyobb piaci értékű kriptovalutánál, a bitcoinnál a tegnapihoz hasonló esés, vagy ez azért már ott is átlagon felüli? Vérfürdő volt tegnap vagy csak korrekció? Ezt jártuk körbe.

Komoly esés söpört végig a kriptovaluták piacán az elmúlt órákban, a mesze legnagyobb piaci értékű, és legismertebb kriptoeszköz, a bitcoin árfolyama tegnap napon belül már közel 19 százalék mínuszban is állt, végül 11 százalékos esésben fejezte be a kereskedést.

Először érdemes perspektívába helyezni azt, hogy milyen piaci környezetben történt az esés. A bitcoin árfolyama az elmúlt másfél hónapban több mint 80 százalékot emelkedett, ebből jött a tegnapi heves esés, vagyis volt honnan esni, ahhoz képest, hogy mekkora volt az emelkedés, teljesen rendben van egy ekkora esés.

btcccca

Egy olyan terméknél, ami 1-2 évente az akkori csúcsokról jellemzően az értékének 60-80 százalékát elveszíti, és amelyikben csak az elmúlt egy évben egymást érték a néhány hlt alatt lezajló 20-30-40 százalékos korrekciók.

Miről szól még a cikk?

  • Volatilis eszköz a bitcoin, néhány évente jellemzőek a 60-80 százalékos esések.
  • Csak az elmúlt egy évben számtalan 20-40 százalékos korrekció zajlott le.
  • A tegnapi eséshez hasonló nem általános, de egyáltalán nem ritka.
  • Nem csak lefelé, felfelé is hevesen mozog a bitcoin.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés