Előfizetői tartalom

Ez lenne a kínai részvény, ami állja a szigorítások viharát?

Portfolio
Az elmúlt hónapok Kínával kapcsolatos hírei javarészt arról szóltak, hogy a helyi szervek sorra szabályozzák a különböző ágazatokat, legyen itt szó a technológiai szektorról, az ingatlanpiacról, az oktatásról vagy akár a gaming szektorról. Az újabb és újabb intézkedések hatására komoly esést szenvedtek el a vonatkozó vállalatok részvényárfolyamai, az elmúlt néhány nap teljesítménye alapján azonban a tech-óriások szabadesése ha nem is megállni, de legalábbis lelassulni látszik. Érdemes lehet lassan egy fontos kérdést feltenni: vajon akadhatnak most jó befektetési lehetőségek a területen?

Danielle Shay, a Simpler Trading opciós igazgatója szerint egy vállalat ellenállhat a kínai szabályozások gerjesztette komoly nyomásnak és folytathatja a ralit - a CNBC "Trading Nation" című műsorának adott interjújában a JD.com e-kereskedelmi vállalatot nevezte meg kedvenceként a stratéga. A technikai képre pillantva kiemelte, hogy a részvény épp áttörni látszik egy kulcsfontosságú ellenállási szintet, ami trendváltást jelezhet.

Ha a JD képes lesz némi relatív erőt mutatni és felfelé kitörni, akkor talán az olyan cégek, mint az Alibaba és a Bilibili is követni fogják,

de jelenleg a JD kivételével mindannyian kulcsfontosságú ellenállási szint alatt vannak" - fogalmazott Shay.

Miről szól még a cikk?

  • Sorra jönnek a korlátozások, komoly nyomás alatt a kínai tech-cégek.
  • Van egy részvény, ami ellenállhat a lefelé ívelő trendnek.
  • Mit mutat a technika?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés