btc
Befektetés

Cathie Wood szerint félmillió dollárt is érhet a bitcoin

Portfolio
Az Ark Invest vezérigazgatója, Cathie Wood arra számít, hogy a bitcoin jegyzése öt éven belül akár 500 000 dollár fölé is emelkedhet, emellett az ethert is egyre fontosabbnak találják a cégnél - mondta a tavalyi év sztárbefektetője a CNBC műsorvezetőjének, Andrew Ross Sorkinnak adott interjúban a SALT konferencián.

500 ezer dollárt is érhet

Egyre több hangzatos felszólalásról tudunk mostanában beszámolni a kriptovaluta-piacot illetően, tegnapelőtt például Kevin O'Leary milliárdos befektető fogalmazott úgy, hogy 2021 végére legalább meg akarja duplázni kriptopénz-kitettségét, továbbá azt jósolta, hogy "dollármilliárdok" áramolhatnak a piacra, amennyiben a kripto hivatalosan is új eszközosztállyá válik.

Most pedig a 2020-as év sztárbefektetője, az Ark Investet menedzselő Cathie Wood osztotta meg vélekedését a témával kapcsolatban. A guru kifejezetten optimista árfolyam-előrejelzése saját elmondása szerint elsősorban attól függ, hogy a vállalatok továbbra is nyitnak-e a bitcoin felé,illetve hogy az intézményi befektetők elkezdik-e pénzeszközeik 5 százalékát ebbe az eszközbe allokálni.

Ha ez megtörténik,

úgy gondoljuk, hogy az árfolyam a tízszerese lesz annak, ahol ma van

- mondta Wood.

Tehát 45 000 dollár helyett több mint 500 000 dollár lesz

Wood az interjúban elmondta Sorkinnak, hogy a fenti célárat ötéves távlatban határozta meg.

Azt mondta, hogy ha csak egy kriptovalutát birtokolhatna, akkor egyértelműen a bitcoint választaná, mert "egyes országok már most törvényes fizetőeszköznek tekintik" a legjelentősebb kriptót. Nem is nélkülöz minden alapot a guru megjegyzése, El Salvador például nemrég tette a bitcoint legális fizetőeszközzé az országban, míg Panama és Ukrajna ugyancsak ebbe az irányba kacsintgat.

Az ether is izgalmas sztori lehet

Wood mindemellett rámutatott a piaci alapon második legjelentősebb kriptovalutában, az etherben rejlő komoly potenciálra is, amely jegyzése egyébként idén eddig 360 százalékot emelkedett; a guru egy 60-40 arányú bitcoin-ether kriptoportfóliót részesít előnyben.

"Az ethereumnál robbanásszerűen nő a fejlesztői aktivitás az NFT-knek és a DeFi-nek köszönhetően" - fogalmazott, utalva ezzel a blokklánc alapú tokenekre és a decentralizált pénzügyi megoldásokra. (A DeFi lényegében automatizált, blockchain alapú szoftverprotokollokat takar, amelyek egy napon talán a bankok és a Wall Street-i kereskedőházak helyére léphetnek.)

Lenyűgöz, ami a DeFi-ben történik, ez olyan módon bontja le a pénzügyi szolgáltatások infrastruktúrájának költségeit, amit tudom, hogy a hagyományos pénzügyi szektor jelenleg nem értékel

Az Ethereum 2.0-ra történő, nagy érdeklődéssel várt frissítése a múlt hónapban a hálózat infrastruktúrájának átalakításával járt, és egy ún. proof-of-stake rendszerré vált ezzel a hálózat, amely tulajdonképpen véletlenszerűen választ ki egy blokkérvényesítőt az alapján, hogy mennyi ethereum felett rendelkezik, ez a korábbi proof-of-worknél jóval energiahatékonyabb módszer.

Az etherbe vetett bizalmunk drámaian megnőtt, ahogy láttuk az átmenet kezdetét a proof of work-ról a proof of stake-re

- fogalmazott Wood. "Ám valószínűleg még mindig 60 százalékban bitcoint, 40 százalékban ethert tartanánk."

Címlapkép: Angel Garcia/Bloomberg via Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
szomorúnyugdíjas
oroszország kommunista párt
fn mag
FrankfurtiTőzsde

Holdblog Kihaló iparágak?

Az ábrához hozzátehetjük, hogy azért az e-könyveket mégis csak könnyebb megosztani másokkal. Emlékezhetünk...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021.09.22
Öngondoskodás 2021
2021.09.21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021.09.30
Energy Investment Forum 2021 - A MEKH szakmai támogatásával
2021.10.05
Követeléskezelési trendek 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Mikor melyik indikátort használjuk?
Online előadás
Az árfolyamcsökkenésből is kivennéd a részed? Ha igen, kezdő online előadásunk neked szól.
szomorúnyugdíjas