ongondoskodas_2019_FFn1
Befektetés

Magasabb fokozatban az öngondoskodási hajlandóság? Körkép az MNB, az ÁKK, alapkezelők és pszichológiai szakértő szemével is!

Portfolio
Kezd talpra állni a világgazdaság a koronavírus okozta negatív spirálból. Bár a pandémia elején úgy tűnt, a megtakarítások is megsínylik a járványt, a félelem rövid éltűnek bizonyult: ahogyan a világban, úgy Magyarországon is jelentősen nőttek a lakossági megtakarítások.  De meddig tart ki ez az állapot? Mindent elront az infláció? Ezekre a kérdésekre is keressük a választ jövő hét szerdai Öngondoskodás konferenciánkon.

Az állampapírokban lévő lakossági vagyon közelíti a 10 ezer milliárd forintot, de a befektetési alapok, bankbetétek, részvények és nyugdíjcélú megtakarítások állománya is nőtt. Utóbbiaknak jó hír lehet, hogy állami versenytárstól egyelőre nem kell tartaniuk a piacon, a nyugdíjkötvény ötletét ugyanis elkaszálta a kormány. De képes lesz a nyugdíjcélú megtakarítások piaca megtörni az eddigi sikertelenséget és megszólítani a fiatalabb korosztályt? Mi lesz a jóléti alapok ötletének sorsa? 

A koronavírus-járvány közepette új csúcsra ugrott a privátbankokban kezelt vagyon is, az ügyfélszerzést azonban jelentősen megnehezítette az új, online világrend. Milyen várakozásokkal tekint a jövőbe a privátbanki szektor: vajon eljön még a privátbankárok és személyes találkozók kora vagy jobb felkészülni egy virtuális jövőre? Lesznek érdemi ügyfélszerzések vagy rövid távon inkább csak a meglévő ügyfelek vagyonbővülése hajtja majd a szekeret? 

Mindemellett a lakossági fogyasztás beindulása is új kihívás elé állítja az öngondoskodási és megtakarítási piacot: mi lesz a pandémia során felhalmozott extra megtakarítások sorsa? Milyen eszközökkel tudják a piaci szereplők ösztönözni a hosszú távú megtakarítást? A digitalizáció és online ügyfélkiszolgálás hoz majd ebben változást? Vagy nem is a pénzköltés lesz a hagyományos piaci szereplők nagy problémája, hanem a pandémia során még nagyobb figyelmet kapó fintechek és online befektetési szolgáltatók?

Számos izgalmas kérdés, amelyekre a megtakarítási és öngondoskodási piaci szakemberek segítségével keressük a választ a Portfolio Öngondoskodás 2021 konferenciáján. Várjuk a rendezvény visszatérő és új résztvevőit is jövő heti eseményünkön.

kandrács csaba öngondoskodás forrás portfolio

Dr. Kandrács Csaba is a konferencia előadója lesz, az MNB alelnöke a Portfolio vezérigazgatójának köszöntője után tartja meg első eladóként előadását „Mit hoz a negyedik hullám a magyar megtakarítási piacon?” címmel.

Kandrács Csaba
MNB, alelnök
2019. október 2. óta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénzügyi szervezetek felügyeletéért és fogyasztóvédelemért felelős alelnöke, a Monetáris Tanács tagja, valamint az Európai Bankhatóság (EBA) magya
Tovább
2019. október 2. óta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénzügyi szervezetek felügyeletéért és fogyasztóvédelemért felelős alelnöke, a Monetáris Tanács tagja, valamint az Európai Bankhatóság (EBA) magya Tovább

A szerdai konferencián számos szakember véleményét ismerhetik meg a résztvevők, íme az előadók listája, akik idén az Öngondoskodás 2021 szakmai programjában szerepelnek még :

 • Benczédi Balázs, vezérigazgató, MKB-Pannónia Alapkezelő
 • Kadocsa Balázs, Lakossági Értékesítést Támogató Főosztály főosztályvezető, Államadósság Kezelő Központ
 • Mikesy Álmos, vezérigazgató-helyettes, Diófa Alapkezelő
 • Tátrai Bernadett, elnök-vezérigazgató, az Igazgatóság elnöke, Fundamenta-Lakáskassza Zrt.
 • Vízkeleti Sándor, BAMOSZ elnöke, Amundi Alapkezelő Zrt.
 • Tisza Kata, interkulturális pszichológiai szakértő, öregedéskutató, vezetői coach, TK CONSULTING
 • Horváth Krisztián, partner, Boston Consulting Group
 • Illés István, cégtárs és igazgatósági tag, Apelso Trust Zrt.
 • Fischer Bálint, üzletfejlesztési igazgató, Dorsum
 • Szeniczey Gergő, tőkepiacok és biztosítók prudenciális, fogyasztóvédelmi felügyeletéért és piacfelügyeletért felelős ügyvezető igazgató, MNB 
 • Al-Hilal István, igazgató, Fidelity International
 • Bencze Lajos, Erste World vezető, Vagyonkezelés Igazgatóság, Erste Bank Hungary Zrt.
 • Botos Bálint CFA, Managing Partner, Forestay Alapkezelő
 • Katona Ildikó, vezérigazgató, iPrivate Banking Zrt.
 • Morafcsik László, vezérigazgató-helyettes, az Igazgatóság tagja, Fundamenta-Lakáskassza
 • Kuruc Péter
 • Dr. Farkas András, alapító-főszerkesztő, NyugdíjGuru News
 • Dr. Kravalik Gábor, főtitkár, Pénztárszövetség
 • Dr. Kálózdi Tamás, vezérigazgató-helyettes, Groupama Biztosító Zrt.
 • Lányi András, ügyvezető igazgató, HUNPénzügyi Tervező Kft.
 • Nyitrai Győző, Retail Megtakarítási Igazgatóság igazgatója, OTP Bank Nyrt.

A teljes program, mely 3 szekcióban követi egymást a nap folyamán, itt található: https://www.portfolio.hu/rendezvenyek/konferencia-gazdasag/ongondoskodas-2021/1248/program

A napokban még nem késő regisztrálni sem, hiszen a konferencia 22-én kerül megszervezésre és limitált helyszíni jegyek még elérhetőek ezen az oldalon: https://www.portfolio.hu/rendezvenyek/konferencia-gazdasag/ongondoskodas-2021/1248/arak

Címlapkép forrása: Portfolio

Találd meg a neked való befektetési alapot!
minimálbér
vlagyimir putyin
vlagyimir putyin
maszk
covid koronavírus maszk getty stock
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021.11.18
Portfolio Property Awards 2021
2021.12.09
Agrárszektor Konferencia 2021
2021.11.18
Global trends in Banking 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Portfóliókezelő menedzser

Portfóliókezelő menedzser
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Vételi és eladási zónákat azonosítunk, melyek a trendekkel kiegészítve szuper hatékony párost alkotnak.
címlapkép