Előfizetői tartalom

Ezüstbe csomagolt Diadalív – megvalósították Christo terveit

műtárgy.com
A tavaly, 84 éves korában elhunyt bolgár származású művész hatvanéves terve vált valóra a párizsi Diadalív becsomagolásával. A július óta folyó, hétfőn befejeződött munkához 25 ezer négyzetméter újrahasznosított polipropilén anyagot, illetve 3000 méter vörös kötelet használt a 95 főből álló csapat. A l’Arc de Triomphe, Wrapped című ideiglenes alkotást csupán 16 napig, szeptember 18. és október 3. között lehet megtekinteni Párizsban, de webkamerán is megtekinthető.

A becsomagolt Diadalív. Kép forrása: műtárgy.com Christo Vladimirov Javacheff, ismertebb nevén Christo és francia felesége, Jeanne-Claude, aki 2009-ben hunyt el, 1962-ben kezdett el dolgozni a Diadalív becsomagolásának tervein. A művész annak idején egy fotómontázst is készített arról, hogyan képzeli a megvalósítást, de mivel úgy gondolta, hogy sohasem adnának rá engedélyt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés