Előfizetői tartalom

Időzített nyugdíjbombán ül Magyarország, de van itt egy még nagyobb bökkenő

Portfolio
Közhely, de néhány évtizeden belül a jelenlegi magyar nyugdíjrendszer fenntarthatatlanná válik. Ennél talán még nagyobb probléma, hogy alig készül erre a lakosság: az öngondoskodást segítő megtakarítások (életbiztosítások, nyugdíjpénztárak, NYESZ) aránya nagyot csökkent az elmúlt években a megtakarításokon belül. A járvány miatti kényszertartalékolás sem javított érdemben a helyzeten: bár hosszú ideje nem áramlott annyi friss pénz a nyugdíjbiztosításokba és a pénztárakba, mint idén az első félévben, a megtakarítók száma nem alakult kedvezően. A Portfolio szerdai Öngondoskodás 2021 konferenciáján értékelik a helyzetet a hazai megtakarítási piac vezetői.

Öngondoskodás 2021 Hasonló témákról lesz szó Öngondoskodás 2021 konferenciánkon, érdemes regisztrálni! Információ és jelentkezés Három nyugdíjcélú megtakarítási formát díjaz manapság 20%-os befizetésarányos adókedvezménnyel az állam, így gyakorlatilag ezek uralják a magyar öngondoskodási piacot:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés