cramer
Befektetés

Jim Cramer szerint ezt a három részvényt érdemes venni

Portfolio
Jim Cramer, a CNBC megmondóembere kedden úgy fogalmazott, hogy a befektetőknek az Airbnb-t, az Ubert és a DoorDash-t érdemes felvenniük a "bevásárlólistájukra", még annak ellenére is, hogy a szélesebb piacokon vélhetően további visszaesésre lehet számítani.

Mindig azt mondom, hogy készítsenek bevásárlólistát ezekre a pillanatokra, amikor úgy néz ki, hogy az egész piac össze fog zuhanni

- fogalmazott Cramer. A guru szerint jelenleg azokra a vállalatokra érdemes koncentrálni, amelyek túlélték a koronavírus-válság viszontagságait.

Cramer szerint mindhárom fent említett vállalat, azaz az Airbnb, az Uber és a DoorDash is megfelel ennek a követelménynek, és a mostani enyhébb vírushelyzet kedvezhet ezeknek a cégeknek. Mindezek ellenére figyelmeztetett a guru, hogy bár komoly lehetőséget lát ezekben a részvényekben, összességében még "több fájdalmat" vár a szélesebb piacok számára.

Az Airbnb esetében Brian Chesky vezérigazgató nem engedte, hogy a vállalat a pandémia korai szakaszában "feladja" a harcot, amikor az utazás szinte teljesen leállt világszerte - fogalmazott Cramer. Ehelyett az Airbnb most jó helyzetben van ahhoz, hogy tőkét kovácsoljon az utazások újraindulásából és a fogyasztói preferenciák változásából. Ami pedig a részvényárfolyamot illeti, a Nasdaqra a tavalyi év decemberében bevezetett Airbnb jegyzése idén eddig komoly kilengések közepette 15,3 százalékkal került feljebb.

Cramer szerint az Uber okosan támaszkodott az Eats online ételrendelési és -szállítási platformjára a járvány idején, majd bölcsen folytatta a diverzifikációt a Drizzly alkoholszállító cég felvásárlásán keresztül.

Így már két irányba is mehetnek az Ubernél, ezért tudták most jelentősen megemelni a kilátásokat

- mondta Cramer, utalva a vállalat kedden tett korábbi bejelentésére, amely szerepet játszott abban, hogy a részvény aznap 11,5 százalékos ralit produkáljon. Ennek ellenére idén eddig 13 százalékos mínuszban van a jegyzés.

Cramer szerint a DoorDash hasonlóan erős pozícióból került ki a járvány legsúlyosabb szakaszából, és most nagyrészt kétszereplős "játszmában" találta magát az Uber Eats-szel az Egyesült Államokban. A tőzsdére szintén tavaly decemberben bevezetett DoorDash részvénye a kezdeti visszaesést követően valósággal szárnyalt eddig idén, jelenleg 55,1 százalékos a plusz a papírnál.

A "Mad Money" műsorvezetője elismerte, hogy a potenciális szabályozás kockázatot jelent minden olyan vállalat számára, amely az ún. "gig economy" modellje alapján tevékenykedik, azaz olyan munkaerőt foglalkoztat, amely egyszeri feladatokra vagy projektekre szerződik. Cramer azonban kétli, hogy Washington "a feledés homályába szabályozná őket", mivel ezek a szolgáltatók rendkívül népszerűek a fogyasztók körében.

Itt a lényeg: Azért szeretem az Airbnb, az Uber és a DoorDash szolgáltatásait, mert ezek a cégek nem csak ültek ott és tűrték a csapásokat. Felálltak a padlóról a legsötétebb órájukban, és újra feltalálták magukat

- foglalta össze Cramer.

Címlapkép: Noam Galai/Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
evergr
bika medve
Living Kassák passage
Jens Stoltenberg Nato védelmi miniszteri találkozó
OTP fiók

Ricardo Kornai-interjú

Nem emlékszem, hogyan jutottam Michael Parkin 1990-ben megjelent Economics tankönyvéhez, de nyilván úgy vettem. A 12...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Megnézzük az összes izgalmas befektetési, illetve spekulatív pozícióra vonatkozó lehetőséget.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
2021.10.19
Budapest Economic Forum 2021
2021.11.18
Portfolio Property Awards 2021
2021.12.09
Agrárszektor Konferencia 2021
2021.11.18
Global trends in Banking 2021
evergr