Előfizetői tartalom

Nincs mese: be kell vonni a munkáltatókat az öngondoskodásba Magyarországon

Portfolio
Jó lenne, ha az MNB jóléti alap koncepciójának megfelelően a munkáltatók is nagy arányban szállnának be a nyugdíjcélú öngondoskodásba Magyarországon - értettek egyet a piaci szereplők a Portfolio Öngondoskodás 2021 konferenciáján, amelynek déutáni panelbeszélgetése a rendszeres megtakarításokról szólt. A beszélgetést Kuruc Péter vezette, ezt megelőzően az OTP Banktól Nyitrai Győző, valamint Farkas András „nyugdíjguru” előadását hallgathatta meg a közönség.

Hogy reagáltak az ügyfelek az elmúlt időszak eseményeire? Nyitrai Győző (OTP Bank) szerint a számok egyértelműen mutatják, hogy egy el nem költött vagyon halmozódott fel a pandémia alatt, aminek nagy része folyószámlán áll, és csak kis része fordult át tudatos megtakarítássá. Elmondása szerint a kockázati életbiztosítások iránti kereslet növekedését, és a járvány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés