Előfizetői tartalom

Üzent az MNB a magyar alapkezelőknek: így kellene a sikerdíjakat számolni!

Portfolio
Nagy erőkkel dolgoznak a magyar alapkezelők az MNB sikerdíjas ajánlásának való megfelelésen, a jegybank pedig kőkeményen ellenőrzi is az eredményt. A Portfolio Öngondoskodás 2021 konferenciáján az MNB szakértője elárulta, hogy itthon is volt több alapkezelőnél probléma a rejtett indexkövetéssel, a sikerdíjak meghatározása kapcsán pedig kitért a tipikus hibákra, és megosztott pár jó tanácsot is a közönséggel.

Laki Gábor, az MNB tőkepiaci és piacfelügyeleti igazgatóság igazgatója a befektetési alapok sikerdíjszámítására vonatkozó új irányokról osztott meg néhány érdekes információt: A befektetési alapkezelők adózott eredménye a 2019-es 46,5 milliárd forintos szintről 2020-ban 1,3%-kal 45,9 milliárd forintra csökkent. A csökkenést alapvetően az indokolja, hogy egyrészt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés