Előfizetői tartalom

Csökkenő trendben az ipari szektor, eljött a shortosok ideje?

Eljött az a pillanat is az amerikai tőzsdéken, amikor a koronavírus mélypont utáni fordulatot követően ismét van egy szektor, amelyik egy csökkenő trendbe lépett be. Ez nem más, mint a klasszikus ipari cégeket tömörítő szegmense a piacnak. A sokkal inkább értékalapon, mintsem növekedési megközelítéssel árazott szektorban a befektetőknek a mostani árfolyamok már túlságosan magasak voltak, és szemmel láthatóan nem találták indokoltnak ezeket. Emiatt a befektetők bizalma hónapok óta párolgott el a piacról, de ez inkább csak az új vevők hiányában nyilvánult meg. A szeptemberi korrekcióban azonban itt már az eladók is alaposan beindultak és befejezték a hosszú távú trendfordulót, legalábbis a technikai elemzés eszköztára ezt mutatja nekünk.

Élet az ingatlanon túl, befektetési, megtakarítási ötletek, piaci aktualitások a Portfolio befektetési szakértőitől. Ingyenes tőzsdei előadás szeptember 24-én a LAKÁS 2021 KIÁLLÍTÁSON. Jelentkezés ITT.

XLI

Az ipari szektor mozgását a legjobban az Industrial Select Sector SPDR ETF-en keresztül lehet megvizsgálni és lekövetni. Ez az alap közel 20 milliárdos nettó eszközértékkel rendelkezik, ami közel sem számít a legnagyobb hasonló eszközök közé, de bőven elég nagy ahhoz, hogy bármilyen módon problémát okozzon explicit és implicit költségek szempontjából. Az alapban minden nap átlagosan közel 1,2 milliárd dollár fordul meg, és éves szinten az összes alapkezeléssel kapcsolatos költség mindössze 0,12%-ot tesz ki. Az első kényelmes mozgásteret biztosít, a második pedig eléggé alacsonynak számít, hogy ne ragaszkodjunk az egyedileg összeállított portfólióhoz.

Az ETF a hétfői nap negatív hangulatában nemcsak a legutolsó - akkori - támasz alatt nyitott, hanem ezt egy itt ritkán látható nagy réssel tette. A túladottság miatti korrekcióból csak annyi tellett, hogy ezt a szintet visszatesztelte, de már nap közben visszanyomták az eladók a víz alá az árfolyamot.

Erről szól még a cikk:

  • Hol vannak fontos támaszok a csökkenő trendbe lépett szektor ETF-ben?
  • Kitart-e a kulcsszint a Honeywell esetén?
  • Milyen irányba lépett ki a háromszögből a General Electric részvénye?
  • Betölti-e a rést a zuhanó Caterpillar?
  • Lesz visszapattanás a 3M piacán?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés