Előfizetői tartalom

Regionális multikat és magántőkealapokat vizionálnak az állami hátterű kockázatitőke alapok

Portfolio
Az állami szerepvállalás jövőjéről osztották meg elképzeléseiket az állami hátterű alapkezelők és fejlesztéspolitikai intézmények vezetői. Nem feltétlenül az állami szerepvállalás csökkenésében, hanem a magántőke minél nagyobb mértékben való megjelenésével, jelentőségük megcsappanását vizionálják, miközben nemcsak sikeres exiteket, hanem regionális multikat is szeretnének látni.

Az elmúlt évtizedeket meghatározta az állami szerepvállalás kockázatitőke szektorban, főleg 2010-től a befektetett összegek megsokszorozódtak. Magyarországon 2010 előtt elég jelentős hiány mutatkozott tőkéből, ezért szükségszerű volt az állami szerepvállalás a piacon, de az általunk támogatott alapok esetében azt várjuk, hogy a lehető legtöbb magánforrást mozgassák...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés