Előfizetői tartalom

Megszólalt a stratéga, aki megjósolta az Evergrande bukását

Portfolio
Andrew Leftet, a hírhedt ex-shortos Citron Research cég alapítóját és vezetőjét évekkel ezelőtt eltiltották a hongkongi tőzsdén való kereskedéstől az Evergrande-ról 2012-ben írt elmarasztaló jelentése miatt. A guru most megszólalt az óriáscég csőd szélére jutásának apropóján, megfogalmazása szerint a kínai ingatlanfejlesztő adósságválsága "régóta váratott magára".

A CNBC-nek adott nyilatkozatában Left úgy vélekedett, hogy az Evergrande esetleges csődje nem fog széleskörű problémát jelenteni Kína számára. Az Evergrande jelenlegi szituációja már régóta várható volt, Kínának meg kell szabadulnia ettől a vállalattól. Ez nem egy Lehman-pillanat, ez nem lesz rendszerszintű probléma - írta Left a CNBC-nek egy e-mailben. A Lehman Brothers...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés