Előfizetői tartalom

Remek hírek érkeztek a pandémiáról, zuhan a vakcinagyártók árfolyama

Portfolio
Mikor lesz vége a világjárványnak, és mikor tér vissza az élet a normális kerékvágásba? Stéphane Bancel, a Moderna vezérigazgatója szerint ez már 2022-ben bekövetkezhet. A Neue Zuercher Zeitung című svájci lapnak adott interjújában Bancel annak a véleményének adott hangot, hogy a koronavírus-vakcina segíthet abban, hogy a jövő év második felében visszatérjen a normális élet - bár ez emberiségszinten remek körülmény lenne, a Moderna befektetői számára üröm lehet az örömben, hogy helyes prognózis esetén a várható értékesítési számok igencsak alacsonyan alakulhatnak majd a cégnél 2022 után. Ennek apropóján kimondottan rossz hangulatú kereskedést láthatunk ma a Moderna papírjánál, de a többi nagyobb vakcinagyártó sem teljesít valami fényesen.

Az emberek vélhetően szerte a világon kitörő lelkesedéssel fogadnák, ha Stéphane Bancel jóslata a koronavírus-járvány végéről valóra válna, a Moderna cégvezére szerint ugyanis ez már 2022-ben bekövetkezhet. A cég részvényesei azonban nem biztos, hogy csatlakoznak az ünnepléshez. A Moderna arra számít, hogy a koronavírus elleni vakcinájával idén 20 milliárd dolláros...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái