Előfizetői tartalom

Ezeknek a részvényeknek nagyon fájhat, ha ez így megy tovább a tőzsdéken

Portfolio
Az amerikai tőzsdék komoly mínuszban zártak tegnap, mindhárom vezető részvényindex alaposan lefordult. Elsősorban a technológiai részvényeket ütötték a befektetők, a kedvezőtlen hangulathoz hozzájárult az amerikai államkötvényhozamok rég nem látott szintre történő emelkedése és az adósságplafonnal kapcsolatos jegybanki és pénzügyminiszteri figyelmeztetések komolysága.

Széleskörű, május óta nem látott méreteket öltő eladási hullám söpört végig tegnap az amerikai tőzsdéken, a Dow végül 1,6 százalékos, az S&P 500 2 százalékos, a Nasdaq pedig 2,8 százalékos mínuszban zárta a napot. Az esésnek több oka van: elsősorban azért szabadultak a befektetők a részvényektől, mert az amerikai állampapírhozamok tovább emelkedtek, a 10 éves...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés