FONTOS Ezt a bankot veheti meg az OTP
 
Előfizetői tartalom

Hullik ki az ESG az európai befektetési alapok dokumentumaiból

Portfolio
Európa legnagyobb alapkezelői közül néhány elkezdte kivenni az ESG megnevezést befektetési alapjainak információs dokumentumaiból, ugyanis attól tartanak, hogy a felügyeleti szervek szigorúbbak lesznek annak megítélésében, mi minősül valóban környezettel, társadalommal vagy vállalatirányítással összefüggő befektetésnek – írja a Bloombergre hivatkozva a Yahoo Finance.

Az olyan alapkezelők, mint az Allinaz Global Investors és a DWS Group is elkezdte kitörölni egyes alapok nyilvános dokumentumaiból az „ESG integrált” kifejezést, vagy legalábbis nem hangsúlyozzák annak jelentőségét, amikor a befektetőknek értékesítik azokat – írja a lap az ügyhöz közel álló forrásokra hivatkozva. Ezek a források tudni vélik azt is, hogy a kommunikációs...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés