Előfizetői tartalom

Mi mozgatja a tőzsdéket, hol érdemes most nyitott szemmel járni?

Portfolio
A gazdasági ciklusok szabályszerűségei értelemszerűen hatással vannak a befektetési eszköztípusok árazására, ami ennek megfelelően ugyancsak jól megfigyelhető ciklikusságot mutat. A gazdasági ciklus különböző fázisaira reagáló eszközallokációs döntéseket nevezzük rotációnak, amelynek következtében eltérő az egyes eszközök és szektorok teljesítménye a ciklus különböző pontjain. De vajon érvényesülnek-e ezek a hatások a koronavírus-válság miatt kialakult tavalyi, rendkívül rövid recesszió után? Többek között erre a kérdésre is keresték a választ az Amundi Alapkezelő sajtóeseményén.

Ciklikusság a tőkepiacokon A gazdasági ciklusok szabályszerűségei nem hagyják érintetlenül a részvények, kötvények, és alapanyagok árait sem, mutatott rá Kiss Péter kötvényportfólió-menedzser a prezentációja során. Az üzleti ciklusok során ezért ezek az árfolyammozgások is speciális mintázatokat követnek, noha minden ciklusnak vannak egyedi jellemzői. (Mark Twain-t...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés