Előfizetői tartalom

Szárnyal a bitcoin, berobbant az "Uptober"

Portfolio
Már korábban is beszámoltunk róla, hogy az egyébként kifejezetten borongós tőkepiaci hangulat ellenére jól teljesítenek ma a kritovaluták, ennek pedig két főbb oka is van: a mai nappal elstartolt Venezuela digitális kriptovalutája (CBDC), emellett az amerikai jegybankelnök kijelentette, hogy nem áll szándékában betiltani a kriptoeszközöket. Mostanra azonban a kriptotérben "álmoskásnak" nevezhető 2-3 százalékos emelkedés egy kisebb ralivá alakult, már közel két számjegyű emelkedéseket láthatunk a legjelentősebb eszközöknél, a jelenségnek pedig már neve is van a közösségi médiában: az "októBEAR" helyett berobbant ugyanis az "Uptober".

Nemrég írtunk már a kriptovaluta-piac mai relatív felülteljesítéséről, melynek egyik oka az, hogy az augusztusi bejelentéshez híven Venezuelában mától kezdve bevezették a központi bank digitális valutáját (CBDC). Emellett az is okot szolgáltat a kifejezetten kedvező kriptopiaci hangulatra, hogy tegnap Jerome Powell, a Federal Reserve elnöke a kongresszusban elmondta, hogy a központi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés