Előfizetői tartalom

Szárnyal a bitcoin, berobbant az "Uptober"

Portfolio
Már korábban is beszámoltunk róla, hogy az egyébként kifejezetten borongós tőkepiaci hangulat ellenére jól teljesítenek ma a kritovaluták, ennek pedig két főbb oka is van: a mai nappal elstartolt Venezuela digitális kriptovalutája (CBDC), emellett az amerikai jegybankelnök kijelentette, hogy nem áll szándékában betiltani a kriptoeszközöket. Mostanra azonban a kriptotérben "álmoskásnak" nevezhető 2-3 százalékos emelkedés egy kisebb ralivá alakult, már közel két számjegyű emelkedéseket láthatunk a legjelentősebb eszközöknél, a jelenségnek pedig már neve is van a közösségi médiában: az "októBEAR" helyett berobbant ugyanis az "Uptober".

Nemrég írtunk már a kriptovaluta-piac mai relatív felülteljesítéséről, melynek egyik oka az, hogy az augusztusi bejelentéshez híven Venezuelában mától kezdve bevezették a központi bank digitális valutáját (CBDC). Emellett az is okot szolgáltat a kifejezetten kedvező kriptopiaci hangulatra, hogy tegnap Jerome Powell, a Federal Reserve elnöke a kongresszusban elmondta, hogy a központi...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái