Előfizetői tartalom

Energiaválság: nagyot ugrott a gázár, elkezdték itthon felbontani az áramszerződéseket a kereskedők

Portfolio
Ma is meredeken emelkedett az európai földgázár, annak ellenére, hogy Vlagyimir Putyin tegnap egy moszkvai konferencián arról beszélt: ha az európaiak több gáz szállítást kérnek, akkor a nehézségek ellenére az oroszok ezt teljesíteni is fogják. A téma annyira akut, hogy az október 21-22-i EU-csúcson is domináns téma lesz, majd rá néhány napra rendkívüli miniszteri tanácsi ülést is tartanak az energiaárak elszabadulásáról. Itthon közben arról érkezett hír, hogy az árampiacon elkezdték felmondani egyes kereskedők a szerződéseket, így a nagy elosztói engedélyesek léptek be az ellátás biztosítására. Folyamatosan frissülő cikkünkben foglaljuk össze az energiapiac aktualitásait és az energiaárak árfolyamának alakulását.

2021. október 14. 16:42 Nagyot ugrott ma a gázár Jelenleg is 7%-os pluszban, kerek 100 eurónál jár a holand TFF gáztőzsdén a novemberi szállítási határidőre az ár, a spot Brent fél százalékos pluszban 84 dollár körül (sokéves csúcs közvetlen közele) álldogál, a januári...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái