Előfizetői tartalom

Így csinált százezer dolláros befektetésből hatvannyolc milliót az amerikai foci legenda

Faluvégi Balázs
A Gitlab nevű cég, amely programozók és szoftverfejlesztők együttműködését és hatékony munkáját segíti elő, a héten debütált a tőzsdén. Az alig hat éve indult elképesztő sikertörténet mögött egy olyan befektető is megtalálható, akire kevesen gondolnának, mint egy kockázati tőkés archetípusára. Joe Montana, az NFL történetének egyik legsikeresebb játékosa ennek ellenére nagyon korai fázisú invesztor volt a Gitlab-ban, és részvényein olyan sokat keresett, hogy azt még a legnagyobb profiknak is hatalmas dicsőségére válna. Hogyan volt képes szinte lottónyereményeket is megszégyenítő hozamot elérni az egykori amerikai foci legenda?

Három perc, öt másodperc. Mindössze ennyi idő volt hátra az 1989-es Super Bowl-ból, amely minden évben a legfontosabb és legnézettebb mérkőzése az NFL-nek, vagyis az amerikai foci ligának. Mivel 32 csapat van (igaz, akkor még “csak” 28 volt), és egy-egy játékos átlagosan három évet tölt csak el a bajnokságban, ezért nagyon nagy dolog, ha valaki játszhat a nagydöntőben....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái