Előfizetői tartalom

9 milliárd forintos beruházást hajtott végre a Mol Csurgón

Portfolio
A Mol 9 milliárd forintos beruházás keretében bővítette csurgói telephelyét, így a környéken felszínre hozott kőolajat tartályautók helyett az Adria vezetéken keresztül tudják a Dunai Finomítóba szállítani. Az Adria kőolajvezeték használatával évente több mint 15 000 tankautó-fuvart váltanak ki a társaság sajtóközleménye szerint, ezzel körülbelül 7000 tonna szén-dioxid kibocsátást szüntetnek meg. A beruházás keretében megépítették Magyarország legmagasabb, 28 méter magas kőolajtartályát is, amely 15 000 köbméter kőolaj tárolására alkalmas.

A környéken megtalált és felszínre hozott olajat 2017-ben kezdték a Dunai Finomítóba szállítani, amelynek mennyisége 2020-ra havi 30-40 ezer tonnára nőtt, ami mintegy 1200 tartálykocsi fuvart jelentett. A környezetterhelés csökkentésének érdekében a Mol elhatározta, hogy a csurgói telephelyén gyűjtőtartályt épít, amelyből tankautók helyett az Adria Kőolajvezetéken keresztül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés