Előfizetői tartalom

Hajszálra a történelmi csúcs - Szépen meneteltek az amerikai tőzsdék

Portfolio
Kiemelten érdemes lehet ma odafigyelni kriptovaluta-piacra, ha ugyanis az amerikai tőzsdefelügyelet nem kifogásol semmit, akkor megkezdődhet az első amerikai bitcoin ETF kereskedése. Az ázsiai tőzsdék ma jól teljesítettek, iránykeresés jellemzi az európai tőzsdéket. Egy kedvezőtlen makrohír befolyásolhatja a befektetői hangulatot, csökkent ugyanis az építőipari termelés az euróövezetben és az EU-ban augusztusban. Idehaza az MNB Monetáris Tanácsa a jegybank korábbi jelzésének és az elemzői várakozásoknak is megfelelően 1,8 százalékra emelte az alapkamatot a mai ülésén. A rövid távú kérdés az lehet, hogy miként értékeli a piac, hogy a tartósan gyenge forintárfolyam és a kilencéves csúcsra emelkedő infláció közepette a jegybank a nyári 30 bázispontos emelések után áttért a 15-ös ütemre. Egyelőre heves reakciókat nem láthatunk a tőzsdéken, a BUX enyhe mínuszban áll - a forintot azonban azonnal megütötték a továbbra is visszafogott kamatemelés hírére. A tengerentúli tőzsdéken kifejezetten jó hangulatban indult a kereskedés a többnyire jól sikerülő negyedéves gyorsjelentések közepette.

2021. október 19. 22:42 Pluszban zártak az indexek Mindhárom vezető amerikai tőzsdeindex a pozitív tartományban fejezte be a keddi kereskedést, elsősorban a technológiai szektor, valamint az egészségügyi ágazat képviselői húzták felfelé a piacokat. A Dow Jones végül 0,56%-ot...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái