Előfizetői tartalom

Hajszálra a történelmi csúcs - Szépen meneteltek az amerikai tőzsdék

Portfolio
Kiemelten érdemes lehet ma odafigyelni kriptovaluta-piacra, ha ugyanis az amerikai tőzsdefelügyelet nem kifogásol semmit, akkor megkezdődhet az első amerikai bitcoin ETF kereskedése. Az ázsiai tőzsdék ma jól teljesítettek, iránykeresés jellemzi az európai tőzsdéket. Egy kedvezőtlen makrohír befolyásolhatja a befektetői hangulatot, csökkent ugyanis az építőipari termelés az euróövezetben és az EU-ban augusztusban. Idehaza az MNB Monetáris Tanácsa a jegybank korábbi jelzésének és az elemzői várakozásoknak is megfelelően 1,8 százalékra emelte az alapkamatot a mai ülésén. A rövid távú kérdés az lehet, hogy miként értékeli a piac, hogy a tartósan gyenge forintárfolyam és a kilencéves csúcsra emelkedő infláció közepette a jegybank a nyári 30 bázispontos emelések után áttért a 15-ös ütemre. Egyelőre heves reakciókat nem láthatunk a tőzsdéken, a BUX enyhe mínuszban áll - a forintot azonban azonnal megütötték a továbbra is visszafogott kamatemelés hírére. A tengerentúli tőzsdéken kifejezetten jó hangulatban indult a kereskedés a többnyire jól sikerülő negyedéves gyorsjelentések közepette.

2021. október 19. 22:42 Megosztás Pluszban zártak az indexek Mindhárom vezető amerikai tőzsdeindex a pozitív tartományban fejezte be a keddi kereskedést, elsősorban a technológiai szektor, valamint az egészségügyi ágazat képviselői húzták felfelé...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés